”Päihteidenkäyttöni lähti käsistä” – Rob Halford muistelee henkilökohtaisesti vaikean Turbo-levyn äänityksiä

7.2.2017 11:02

Brittiläisen hevi-ikoni Judas Priestin Turbo-albumin julkaisusta on kulunut 30 vuotta. Vuosipäivän kunniaksi levystä julkaistiin viime viikolla uudelleenmasteroitu juhlapainos, joka sisältää myös keikkataltiointeja Turbo-kiertueelta.

Full Metal Jackie -radio-ohjelman haastateltavana käynyt laulaja Rob ”metallijumala” Halford muistelee levyn äänitysten olleen hänelle henkilökohtaisesti vaikeaa ja synkkää aikaa. Halfordin mukaan on pieni ihme, että hän sai ylipäänsä mitään studiossa aikaan.

– Päihteidenkäyttöni lähti käsistä niihin aikoihin ja lauluäänitykset olivat todella vaikeita. Näin jälkikäteen levyä kuunnellessa on ihme, että ääneni saatiin ylipäänsä tulemaan ulos kaiuttimista. Onneksi ympärilläni oli paljon mahtavia ihmisiä, jotka auttoivat minut vaikeiden aikojen läpi, Halford muistelee.

Alkoholi- ja kipulääkeriippuvainen Halford hakeutui tuolloin hoitoon ongelmiensa vuoksi ja raitistui ennen Turbo-levyn kiertuetta. Halford kertoo muistavansa edelleen ensimmäisen selvän keikkansa yhtä kirkkaasti kuin se olisi tapahtunut eilen.

Turbo-levyn ajat olivat synkkiä, mutta se oli myös hetki, jolloin näin valon ensimmäistä kertaa. Se oli todella uusi alku elämässäni. Sen vuoksi levy herättää minussa vahvoja tunteita.

Kitarasyntikoita ja aiempaa radioystävällisempiä kappaleita sisältänyt Turbo sai aikanaan ristiriitaisen vastaanoton. Rob Halford sanoo pitävänsä itsekin levyä bändin ”mustana lampaana”, varsinkin kun albumia edelsi sellaiset brittihevin klassikot kuin Screaming For Vengeance (1982) ja Defenders Of The Faith (1984).

Turbo osoitti ennen kaikkea sen, että Priest on aina yrittänyt antaa levyille oman luonteensa ja omat jalat, joilla seistä. Ja sitä Turbo on: hyvin uniikki. Mutta ihmiset ovat kiintyneet siihen vuosien ja monien Priest-levyjen jälkeen ihan uudella tavalla. Kun Glenn Tipton aloitti Turbo Loverin intron viimeisimmällä Redeemer Of Souls -kiertueellamme, ihmiset menivät pähkinöiksi. Levyä ja sen biisejä arvostetaan tänä päivänä ihan uudella tavalla.

Lisää luettavaa