Päivä toi tullessaan AC/DC:n ja Motörheadin ystäviä kiinnostavia keikkauutisia

Lemmy on kuollut ja AC/DC rundaa tällä hetkellä Pohjois-Dakotan tienoilla, mutta yhtyeiden ystäville on silti tiedossa Suomessakin huomionarvoisia tapahtumia. Juuri tulleen tiedotteen mukaan nimittäin AC/DC:n ensimmäinen laulaja Dave Evans saapuu Suomeen kesällä kiertueelle, ja ex-Hawkwind-basisti Alan Daveyn johtama Ace of Spades -show puolestaan esittää keväällä Helsingissä Motörheadin tuotantoa.

Dave Evans oli AC/DC:n laulaja ennen Bon Scottia vuosina 1973–74. Evansin kädenjälki ei jäänyt yhtyeessä mitenkään suunnattoman mittavaksi, sillä hänen johtamanaan bändi ehti levyttää yhden singlen (Can I Sit Next To You, Girl? / Rocking in the Parlour). Evansin rundin kiinnostavuutta lisää kuitenkin paikalle saadut suomalaisvahvistukset: australialainen nousee lavalle oman bändinsä lisäksi Peer Güntistä tuttujen Twist Twist Erkinharjun ja Teijo “Tsöötz” Kettulan kanssa. Erkinharju ja Kettula ovat paikalla nykyisen yhtyeensä DDR:n kera.

Kolme show’ta siis tiedossa: Evans oman yhtyeensä kanssa, DDR itsekseen ja näiden ristisiitos vielä päälle. Kiertueen tarkemmat päivämäärät julkaistaan myöhemmin, tähän asti on varmistunut Hangon Viking Motel 30. heinäkuuta.

Myös Ace of Spades nähdään suomalaissävytteisessä kokoonpanossa, sillä Alan Daveyn rinnalla musisoivat iki-ihanan Rangerin jäsenet. Lisäksi paikan päällä nähdään suomiheavyn kulttinimi Gobra, joka sisarlehtemme Infernon mukaan voidaan sijoittaa ”jonnekin Sarcofaguksen ja hard rock -aikakauden Kassu Halosen välimaastoon”. Myös Seremonia on saatu mukaan.

Motörhead-keikka järjestetään Helsingin Korjaamolla 2. huhtikuuta. Ennakkoliput maksavat Tiketissä 13 euroa.