Palataanpa hetkeksi vuoteen 2004, jolloin edesmennyt Slipknot-rumpali Joey Jordison tuurasi Lars Ulrichia Metallican riveissä

MPNC näytä kaikki tästä lähteestä Otsikko: Joey Jordison Lähde: AKM Images / GSI Media
MPNC /AKM Images / GSI Media/ AOP

Uutisoimme eilen raskaamman musiikin maailmaa perustavanlaatuisesti järkyttäneestä Joey Jordisonin kuolemasta. Slipknotin perustajajäsen menehtyi yllättäen nukkuessaan maanantaina 26. heinäkuuta.

Monet miehen kollegoista ovat sittemmin esittäneet surunvalittelunsa ja osanottonsa lahjakkaan muusikon menetyksestä sosiaalisessa mediassa. Kaipaajiin lukeutuu myös Metallica, jonka riveissä Jordison soitti hetkellisesti 17 vuotta sitten.

Metallican oli määrä esiintyä kesäkuun 6. päivä vuonna 2004 Download Festivalin pääesiintyjänä. Vain muutamaa tuntia ennen keikkaa rumpali Lars Ulrich jouduttiin kuitenkin kiidättämään sairaalaan syystä, jotka tanskalaiskannuttajan myöhemmän kuvauksen mukaan vaikutti pahemmanlaatuiselta uupumukselta.

Yhtye nousi lavalle ensimmäistä kertaa ilman rumpaliaan, mutta tuuraajiksi se onnistui nappaamaan Slayerin Dave Lombardon, joka hoiti kaksi ensimmäistä kappaletta (Battery ja The Four Horsemen) sekä loppusetin ajaksi Jordisonin, tosin lukuunottamatta Fade to Blackia, jonka soitosta vastasi Ulrichin pitkäaikainen teknikko Flemming Larsen.

”Muistan saaneeni puhelun, jossa minut pyydettiin backstagelle kuulemaan uutiset”, Download Festivalin buukkaaja Andy Copping muistelee. ”Oli kaksi vaihtoehtoa: a) peruuttaako Metallica vai b) löytääkö Metallica tuuraajan paikalla olevista rumpaleista? Ehdotin että he peruuttaisivat, sillä en nähnyt b-vaihtoehdolle mahdollisuuksia, sillä aika monta paikkaajaksi pyydettyä rumpalia oli kieltäytynyt. Yksi tilaisuuteen tarttuneista oli kuitenkin Slipknotin Joey Jordison. Hän oli soittanut Metallica-coverbändissä ennen liittymistään Slipknotiin, joten hän tunsi monia heidän biisejään. Joey ja Slayerin Dave Lombardo pelastivat päivän. Joeyn näkeminen Slipknot-maskissaan Metallican kanssa oli jotain, jota en tule koskaan unohtamaan.”

”Niin siistiä kuin keikan soittaminen olikin, vielä makeampaa oli soittaa Metallican treeneissä”, Jordison itse kuvaili kokemustaan Kerrangille. ”Se oli vain minä ja nuo kolme kaveria lämmittelemässä. Unelmien täyttymys. Näen siitä aina välillä unta. Se oli yksi elämäni parhaista keikoista.”

Katso videomateriaalia Metallican Download-keikasta alta.