”Paras Suomesta koskaan tullut rock ’n’ roll -bändi…” – Arvostettu brittijulkaisu listasi Hanoi Rocksin parhaat albumit

16.4.2019 20:32

Classic Rock Magazine on koonnut niin sanotun ostajan oppaan Hanoi Rocksin musiikilliseen tuotantoon. Artikkelissa nostetaan esiin paitsi legendaarisen suomalaisyhtyeen diskografian helmet myös pureudutaan hieman jäsenten vuoden 85 jälkeisiin projekteihinkin.

”Hanoi Rocks oli paras Suomesta koskaan tullut rock ’n’ roll -yhtye, ja nämä ovat heidän parhaat albuminsa”, julkaisu hehkuttaa ja jatkaa: ”He olivat yksi 1980-luvun suurista rock ’n’ roll -bändeistä, mutta kaikesta heidän tekemästään loistavasta musiikista huolimatta heidän uraansa määritti tragedia, joka sai orkesterin suistumaan raiteiltaan juuri ennen sen todellista läpilyöntiä.”

Artikkelissa käydään läpi yhtyeen uran alkuvaiheita sekä Andy McCoyn ja Michael Monroen toisiaan täydentäviä eroavaisuuksia. Lisäksi muistetaan tietenkin mainita poppoon vaikutuksesta muihin aikalaisiinsa, mukaan lukien Los Angelesista ponnistaneeseen Guns N’ Rosesiin.

Kehuja saavat niin isommat julkaisut Back To Mystery City kuin Two Steps From The Movekin, unohtamatta Johanna Kustannuksen julkaisemaa debyyttiä, Oriental Beatia sekä Self Destruction Bluesia. Hanoin jälkeisistä projekteista esiin nostetaan McCoyn ja Nasty Suiciden The Suicide Twinsin Silver Missiles And Nightingales, sekä Monroe-soolot Not Fakin’ It ja vuonna 2011 julkaistu Sensory Overdrive. Hanoin paluualbumi Twelve Shots On The Rocksia kiitellään puolestaan ”vielä yhden klassikkobiisistä”, A Day Late, A Dollar Shortista.

Voit käydä tarkistamassa valinnat ja perustelut niiden takaa tarkemmin täältä.

Lisää luettavaa