”Pari hyvää sointua yhdistettynä soittamisen iloon!” Ennakkokuuntelussa verilöylyaiheinen Itä-Hollola Installaatio -biisi

https://open.spotify.com/track/4w5Dl5hgMXnbK5oRTJ8bul

Viimevuotisella Elävien aalloilla -albumilla ja mainioilla keikoillaan ihastunutta huomiota herättänyt Itä-Hollola Installaatio jatkaa matkaansa kohti horisontissa häämöttävää uutta albumia. Levy tulee kun valmistuu, ehkä jo syksyllä, mutta nyt on kuitenkin aika maistella tuoretta Itä-Hollola Installaatiota yhden uuden biisin verran.

Tai no, itse asiassa yllä soiva mainio Brian Jonestownin verilöyly -kappale löytyy jo reilu vuosi sitten omakustanteena ilmestyneeltä, bändin laulaja-kitaristi Robert Ensiö Niemistön soolona tekemältä Paska idea -levyltä, mutta tämä tuore bändiversio on kaikin puolin tanakampi ja parempi. Virallisiin kanaviin biisi tulee perjantaina, siihen asti ennakkoherkkua vain Soundissa!

”Brian Jonestown Massacre on parhaita bändejä ja toivottavasti joku innostuu tätä kautta niidenkin musasta!”

Otetaapa vielä trion mietteitä uudesta kappaleesta:

Robert Ensiö Niemistö (kitaristi, laulaja ja biisintekijä):

– Tää biisi on sävelletty kivellä Lapinjärven sivarikeskuksessa kesällä 2013. Se oli aluksi enkunkielinen, koska soitettiin tätä jo Frank Gerwer’s Nose -bändin kanssa. Laulu on inspiroitunut Brian Jonestown Massacresta ja Dandy Warholsista kertovasta DIG!-dokkarista. Tää on noista vanhemmista omista biiseistä jäänyt keikkasettiin ja tuntuu kivalta ja kepeältä biisiltä soittaa. Brian Jonestown Massacre on parhaita bändejä ja toivottavasti joku innostuu tätä kautta niidenkin musasta!

Saara Kolehmainen (basisti):

– Pari hyvää sointua yhdistettynä soittamisen iloon. Sitä se biisi on! Kaikki on hyvin kun epätäydellisyys saa kuulua ja näkyä, ei tartte olla täydellinen. On mahtavaa soittaa parhaiden kamujen kanssa.

Tommi Kolsi (rumpali):

”Ajattelin biisin aikana, että olisipa siistiä soittaa tässä bändissä”

– Muistan kun en vielä soittanut Idareissa ja oltiin pitämässä saunailtaa kaverilla Hollolassa. Tiesin, että Roban toinen bändi olisi illalla keikalla Lahden Tirrassa ja puhuin jätkille, että voitais mennä katsomaan. No, siinä sitten parin oluen jälkeen vedettiin futispaidat päälle ja bussilla Lahteen. Keikasta muistan, että mentiin heti eturiviin ja kova meno päälle. Varmaan ensimmäinen biisi (niin kuin Idareidenkin keikalla yleensä) oli Brian Jonestownin verilöyly ja se oli ainut kappale minkä oikeastaan tiesin heidän biiseistään ja eturivissä alkoi hullu meno. Tästä tilanteesta on myös huikea video jossain mun vanhassa luurissa! Ajattelin biisin aikana, että olisipa siistiä soittaa tässä bändissä ja tietenkin vanhan ystäväni Robertin kanssa.

Itä-Hollola Installaation keikkoja on kalenterissa seuraavasti:

2.6. Säpinää Saluunassa (Robert Ensio Niemistö soolo)
10.6. Sideways, Helsinki
29.7. Ilmiö, Turku (Robert Ensio Niemistö soolo)
4.8. Kaupungin Äänet, Torvi, Lahti
11.8 Reposfäärin aloitusklubi, Pori
16.9 Yöelämään Tutustuminen, Ääniwalli, Helsinki

Robert, Tommi ja Saara livehurmoksen vietävinä. Kuva: Aapo Hellman