Paul Stanley ei keksi mitään syytä, miksi Kiss julkaisisi vielä uutta musiikkia – ”Miksi vaivautua?”

Laulajan mukaan on myös mahdotonta, että yhtye lähtee enää kiertämään End of the Road -rundin jälkeen.
19.3.2021 12:21

Kun yhtyeet eivät voi koronan vuoksi keikkailla, ovat monet käyttäneet yhtäkkiä ilmaantuneen ylimääräisen ajan säveltämiseen ja jopa uusien levyjen tekemiseen. Kiss ei kuitenkaan ole yksi niistä bändeistä. Laulaja Paul Stanleylta nimittäin kysyttiin tuoreessa USA Todayn haastattelussa, onko bändi suunnitellut tekevänsä vielä jatkoa vuoden 2021 Monster-albumilleen ja tämä vastasi, että ei ole.

”En oikeastaan näe sellaiselle mitään syytä, jos ollaan rehellisiä”, Stanley toteaa.

”Yleensä kun klassikkobändit julkaisevat uusia levyjä, niissä ei ole sitä samaa vetovoimaa kuin kappaleissa, jotka kuulija yhdistää johonkin tiettyyn hetkeen elämässään. Jos näet televisiossa jonkun klassikkobändin soittavan tai katsot jotain keikkatallennetta, osaan heti sanoa milloin he soittavat jotain uudempaa biisiä, vaikka laittaisit äänet pois päältä. Sen tietää siitä, että yleisö istuu.”

”Minusta on siis outoa, miten ihmiset aina haluavat, että teet uuden levyn, mutta sitten kuitenkin he haluavat keikoilla kuulla vain vanhoja hittejä. Joten jos ollaan rehellisiä, tässä vaiheessa siitä ei vain saa sitä palkkiota. On paljon palkitsevampaa vaihtaa raiteita ja menen edelleen eteenpäin. Mutta mitä tulee uuteen Kissin materiaaliin, en voi kuin ihmetellä, miksi vaivautua? Vaikka minusta Modern Day Delilah (vuoden 2009 Sonic Boom -levyltä) tai Hell Or Hallelujah (Monster-levyltä) olivat ihan yhtä hyviä kuin mikä tahansa mitä olemme aiemmin tehneet, ymmärrän, että se on kuin viini: se ei vain ole ikääntynyt. Joten en haluaisi enää pyörittää sitä kiveä mäkeä ylös.”

Stanley on myös todennut, että Kiss-yhtyeen End of the Road -kiertue jää oikeasti bändin viimeiseksi. Laulaja kertoi hiljattain Rolling Stone -lehden haastattelussa, että kun yhtye pääsee taas jatkamaan koronan vuoksi kesken jäänyttä rundia ja saa sen viimein päätökseen, se oli sitten oikeasti siinä.

”Olemme tulleet siihen johtopäätökseen, ettemme voi enää jatkaa [kiertävänä bändinä]. Se on vain mahdotonta. Jos soittaisimme farkuissa ja t-paidoissa, voisimme tehdä tätä vielä kun olemme kasi- tai ysikymppisiä. Mutta meillä on niskassamme parinkymmenen kilon verran varusteita joka ilta parin tunnin ajan”, Stanley toteaa.

Lisää luettavaa