Paul Stanley: Olisi enemmän kuin imartelevaa, jos Kiss jatkaisi ilman alkuperäisjäseniä – ”Se olisi todellinen sulka hattuun”

Sami Lommi

Kiss-nokkamies Paul Stanley ei näe mitään väärää siinä, että yhtye jatkaisi tulevaisuudessa olemassaoloaan ilman ainoatakaan alkuperäisjäsentä. Laulaja-kitaristi puhui aiheesta jo keväällä, mutta asia nostettiin uudelleen pöydälle tuoreessa Scott Lippsin haastattelussa (video artikkelin lopussa).

”Muiden bändien kohdalla sellainen ärsyttäisi, mutta Kiss on paljon enemmän kuin vain bändi. Menet katsomaan mitä tahansa bändiä tai esiintyjää, näet Kiss-show’n sillä kaikki pohjautuu tavalla tai toisella siihen, mitä me olemme tehneet”, Stanley toteaa.

”Olen aina ollut sitä mieltä, että bändi on enemmän kuin sen yksilöt. Alussa ihmiset olivat jyrkästi sitä vastaan, mutta olemme osoittaneet heidän olleen jo puolittain väärässä, sillä Eric (Singer, rumpali) on ollut enemmän tai vähemmän mukana yli 20 vuotta ja Tommy (Thayer, kitaristi) tyyliin 18 vuotta ja kuulostamme paremmalta kuin koskaan. Mutta kuka voisi astua minun saappaisiin? Pidän itseäni hiton hyvänä, mutta tiedän, että on ihmisiä jotka ovat yhtä omistautuneita ja pystyvät samaan ilman matkimista. Joten onko se mahdollista? Kyllä. Itse asiassa minusta se olisi enemmän kuin imartelevaa – se olisi todellinen sulka hattuun, jos Kiss jatkaisi, koska kyse on lopulta siitä mitä edustamme ja siitä, että annamme faneille kaikkemme.”

Mutta vielä eivät Stanley ja toinen jäljellä oleva alkuperäisjäsen Gene Simmons heittämässä pensseleitä santaan vaan yhtye palaa keikkalavoille ensi vuonna. End Of The Road -kiertueen on määrä saapua myös Suomeen ja maskibändin on tarkoitus nousta Hartwall-areenan lavalle 27.6.2021.

Yhtye aikoo myös ottaa uuden vuoden vastaan soittamalla aattona livestriimikeikan, josta on ennakkotietojen mukaan tulossa melkoinen spektaakkeli. Muun muassa pelkästään pyrotekniikoihin on Stanleyn mukaan upotettu miljoona dollaria.