Paul Stanleyn mielestä klassikkobändien ei kannata tehdä uutta musiikkia – Cheap Trick -nokkamies on tyystin eri mieltä

"Me teemme levyjä itsellemme, emme niinkään faneille", tuumaa Robin Zander.
8.4.2021 16:24

Kiss-nokkamies Paul Stanley tuumasi taannoin USA Today -lehden haastattelussa, ettei hän keksi mitään kunnon syytä miksi Kiss – tai mikään muukaan pitkän linjan klassikkobändi – tekisi enää uusia levyjä, kun yleisö haluaa kuitenkin kuulla vain vanhoja kestosuosikkeja. Stanleyn mukaan uudet kappaleet ovat kuin viini, joka ei ole ehtinyt kypsyä ja vanheta yhtä kauan kuin vanhat tutut hitit.

”Kun klassikkobändit julkaisevat uusia levyjä, niissä ei ole sitä samaa vetovoimaa kuin kappaleissa, jotka kuulija yhdistää johonkin tiettyyn hetkeen elämässään”, Stanley pohti.

”Joten jos ollaan rehellisiä, tässä vaiheessa siitä ei vain saa enää sitä samaa palkkiota [kuin joskus aiemmin].”

Toinen veteraanirokkari, Cheap Trick -laulaja Robin Zander on kuitenkin asiasta eri mieltä. Zanderilta kysyttiin tuoreessa The Jeremy White Podcastin haastattelussa mielipidettä asiaan ja tämä totesi, ettei näe asiaa todellakaan samalta kantilta.

”Luulen että meidän eromme on se, että me teemme levyjä itsellemme, emme niinkään faneille. Niin me olemme aina lähestyneet asiaa. Jos lopettaisimme levyjen ja biisien tekemisen, lopettaisimme varmasti kokonaan. Se on se pointti”, Zander toteaa.

”Paul haluaa varmaan vain lepäillä laakereillaan, mennä sillon tällöin keikalle soittamaan ja kuitata rahat. Mutta minä en vain ajattele asiaa samalla tavalla.”

Cheap Trick julkaiseekin uuden pitkäsoittonsa huomenna (9.4.). In Another World on järjestyksessään bändin kahdeskymmenes studioalbumi ja mukana ovat edelleen jo vuoden 1977 debyytillä laulaneen Zanderin lisäksi perustajajäsenet kitaristi Rick Nielsen sekä basisti Tom Petersson.

Lisää luettavaa