Priscilla Presley vihjaa uutuusdokumentissa, ettei Elviksen kuolema ollut onnettomuus – ”Hän tiesi mitä teki”

9.4.2018 17:50

Priscilla Presley paljastaa pian julkaistavassa HBO:n Elvis Presley: The Searcher -dokumentissa, että rockin kuninkaan kuolema ei ollut onnettomuus. Vuonna 1977 menehtyneen Elviksen entisen vaimon mukaan tähti otti tappavan yliannostuksen tietoisesti.

– Hän tiesi mitä teki. Ihmiset ihmettelevät miksei kukaan tehnyt mitään. No, se ei ole totta, Priscilla Presley kertoo dokumentissa.

Vuosina 1967–1973 rock-tähden kanssa naimisissa ollut Priscilla Presley paljastaa, ettei Elvikselle voinut huomauttaa tämän huumeiden käytöstä. Ihmiset yrittivät auttaa häntä, mutta Presley ei ottanut ihmisten avuntarjouksia kuuleviin korviinsa.

– Hänen lähipiirinsä ihmiset toimivat, mutta ethän sinä voinut sanoa, mitä Elvis Presleyn pitäisi tehdä. Olisit lentänyt ulos ennen kuin olisit ehtinyt sanoa kissaa. He yrittivät, mutta turhaan, nyt 72-vuotias Priscilla Presley kuvailee.

Priscilla Presleyn paljastukset lisäävät vauhtia huhuille, joiden mukaan suolisto-ongelmien, sydämen rytmihäiriön tai kodeiinimyrkytyksen syyksi epäilty kuolema olisikin ollut itsemurha. Joulukuussa julkisuuteen nousi kaksi Elviksen kirjoittamaa viestiä, jotka rockin kuningas oli osoittanut ystävälleen ja kiertuemanagerilleen Joe Espositolle.

Toisessa Espositolle kirjoittamassaan viestissä Elvis kertoo olevansa kyllästynyt ja väsynyt elämäänsä. Elviksen velipuoli Rick Stanley on kertonut olleensa vakuuttunut viestien aitoudesta.

– Käsinkirjoitettu viesti näyttäisi olevan aito. Minulle se on selvä merkki, että hänen mielessään oli itsemurha, Stanley on kertonut haastatteluissa.

Priscilla Presleyn paljastuksista Elvis Presley: The Searcher -dokumentissa uutisoi muun muassa NME.

Lisää luettavaa