Punkstoo sai sisartilin Metaltoo – Sivustolla paljastetaan karuja kokemuksia rock- ja metallipiireistä

Ongelmia on muuallakin kuin vain punkskenessä.

Viime viikolla aloitti Instagramissa toimintansa Punkstoo-tili, joka kertoo karuja kokemuksia punkpiireissä tapahtuneista hyväksikäyttö- ja väkivaltatapauksista. Sivuston paljastuksista uutisoitiin laajalti valtamedioita myöten ja sen johdosta useat festivaalit ja keikkapaikat peruivat sovittuja esiintymisiä muun muassa Pää Kii -yhtyeeltä, jonka nokkamies Teemu Bergman on yhdistetty osaan sivustolla kerrotuista tapauksista.

Nyt Punkstoo-kanavalle on tehty Instagramiin sisartili Metaltoo, jossa jaetaan vastaavasti anonyymisti kerrottuja kokemuksia rock- ja metallipiireissä tapahtuneista hyväksikäytöistä, seksuaalisista ahdisteluista, väkivaltaisuuksista ja muista epäkohdista kuten misogyniasta ja rasismista. Vasta perustetulla kanavalla on tätä kirjoittaessa viisi julkaisua.

”Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, ettei naisia pidetä minään ja olemassa ollaan vain siksi, että äijät pääsevät huorittelemaan ja haukkumaan. Olin 15-vuotiaana ensimmäisen kerran isoilla metallifestareilla ja hetken juteltuaan kanssani noin kolmekymppinen mies tarttui perseestäni kiinni ja tunki kielensä kurkkuuni. Yritin sanoa, etten halua, niin kommentti oli: ’Älä viitti, et sä täällä muuten olisi ellet haluaisi munaa'”, kerrotaan esimerkiksi eräässä julkaisussa.