Queen-elokuvan ohjaaja erotettiin ”epäammattimaiseen käytökseen” vedoten – Bryan Singer kommentoi studion päätöstä

Queen, se oikea.

Ohjaajan mukaan studio ei anna hänen hoitaa vakavasti sairasta perheenjäsentä.

Uutisoimme viikonloppuna Queen-elokuva Bohemian Rhapsodyn kuvausten seisahtuneen, koska ohjaaja Bryan Singer ei palannut kuvauksiin kiitospäivän lomilta. Hollywood Reporterin mukaan tuotantoyhtiö Fox on nyt erottanut Singerin vedoten ohjaajan poissaoloihin sekä ”epäammattimaiseen käytökseen”.

Studion maanantaina antaman tiedotteen mukaan ongelmat Singerin kanssa alkoivat jo ennen kiitospäivää ja tuotantoyhtiön johtoporras varoitti ohjaajaa jo ennen tuotannon alkua, ettei tämän huonoa käytöstä katsottaisi hyvällä. Singer oli kuitenkin paljon poissa Lontoossa tehtävistä kuvauksista, jonka vuoksi kuvaaja Thomas Newton Sigel joutui usein toimimaan ohjaajana Singerin poissaollessa.

Singerin poissaolot sekä käytös kuvauksissa aiheuttivat muun muassa Queen-manageri Jim Beachia näyttelevän Tom Hollanderin väliaikaiseen eroamiseen sekä Freddie Mercuryn roolissa nähtävän Rami Malekin ja Singerin riitoihin. Malek teki studiolle useita valituksia Singerin epäluotettavuudesta ja epäammattimaisuudesta ja osapuolten välit tulehtuivat siihen pisteeseen, että lähteiden mukaan Singer heitteli Malekia esineillä.

Bryan Singer kommentoi studion väitteitä Hollywood Reporterin kautta ja sanoo kuvausten kireän ilmapiirin aiheuttaneen hänelle traumaperäisiä stressihäiriöitä. Ohjaaja sanoo studion erottaneen hänet väärin perustein ja selittää poissaolojen johtuvan lähipiirin sairastapauksen vuoksi.

”Suhtaudun Bohemian Rhapsodyyn intohimoisesti. Kuvauksia oli jäljellä alle kolme viikkoa, joten pyysin Foxilta vapaata jotta voisin palata Yhdysvaltoihin ja hoitaa vakavasti sairasta vanhempaani. Tämä on ollut minulle todella raskas kokemus ja verottanut myös omaa terveyttäni. Valitettavasti studio ei suostunut pyyntöihini vaan irtisanoi sopimukseni. Tämä ei ollut minun päätökseni eikä minun hallinnassani”, Singer toteaa.

Singer otti myös kantaa hänen ja Malekin riitoihin ja sanoo osapuolten jo sopineen erimielisyytensä.

”Huhut, joiden mukaan minun ja Malekin välinen kiista olisi syy yllättävään erottamiseen, eivät pidä paikkaansa. Meillä oli kyllä ajoittain taiteellisia erimielisyyksiä kuvauksissa, mutta onnistuimme jättämään ne taakse ja jatkamaan yhteistyötä juuri ennen kiitospäivää.”

Studion on tarkoitus kiinnittää elokuvaan uusi ohjaaja lähipäivien aikana.