Queen-kitaristin koti vaarassa kadota savuna ilmaan – Brian May kiitteli vuolaasti tilanteen hoitanutta palokuntaa

Brian May myös moittii päättäjiä turvallisuuteen ja terveydenhuoltoon kohdistuneiden taloudellisten leikkausten vuoksi.
11.8.2020 11:35

Queen-kitaristi Brian Mayn kulunut vuosi on ollut erityisen rankka. Ensin iski korona, sitten kitaristi reväytti pakaralihaksensa ja sai onnettomuuden jälkimainingeissa vielä sydäninfarktin. Vastoinkäymiset olivat saada viime viikonloppuna varsin ikävää jatkoa, sillä tämän koti oli vaarassa kadota tuhkana ja savuna ilmaan.

Englannin Surreyssä, jossa on kärsitty pitkään jatkuneesta helleaallosta ja kuivuudesta, puhkesi nimittäin viime viikonloppuna vakava maastopalo, jonka alta evakuoitiin toista sataa ihmistä. Liekit uhkasivat saavuttaa myös Brian Mayn kodin, mutta palokunta sai onneksi palon hallintaansa viime tipassa ja kitaristin koti säästyi jo lähes varmalta näyttäneeltä tuholta.

Ahkerana somettajana tunnettu May julkaisi Instagramissa kuvia palon tekemistä tuhoista ja kiitteli samalla vuolaasti pelastushenkilökuntaa.

”En osannut kuvitellakaan, että näin voisi käydä normaalisti niin kosteassa Surreyssä. Tuimme Australiaa kun siellä taisteltiin maastopaloja vastaan ja katsoimme surullisina, miten liekit riehuivat Kaliforniassa, mutta oli erityisen shokeeraavaa ja traumaattista katsoa sen saman tapahtuvan omassa kotikunnassani”, May kertoo ja sanoo maastopalon olleen noin kilometrin päässä kodistaan ja studiostaan.

”Kiitos kaikille uskomattomille palomiehille, jotka oman henkensä uhalla hillitsivät tätä villiä ja vaarallista pätsiä, joka riehui Sunningdalen golf-kentän nurmilla, jotka ovat aivan tonttini vieressä. Eilen olin pelastamassa mahdollisimman paljon minulle rakkaita asioita kodistani liekkien alta ja rukoilin, ettei sellainen kauheus tapahtuisi. Tänään rukouksiini vastattiin ja tuli saatiin hallintaan. Vaara ei kuitenkaan ole ohi, sillä helleaallon jatkuessa on suuri riski, että palo syttyy uudelleen vakavin seurauksin.”

Kiitosten yhteydessä May myös moitti maansa päättäjiä siitä, miten pelastus- ja terveydenhuoltohenkilökuntaan on viime aikoina kohdistettu isoja taloudellisia leikkauksia. Kitaristi peräänkuuluttaa lisää resursseja molemmille tahoille.

”Aivan kuten NHS (Englannin terveydenhoitojärjestelmä) lähetettiin taisteluun pahasti rampana ilman rahaa, sama kaukonäköisyyden puute on saattanut maan alttiiksi tulipaloille, sillä palokunta on rikollisen alimiehitetty ja -varusteltu. Jotain on mennyt pahasti vikaan päättäjiemme päätöstentekoprosessissa. Niin kauan kun asetamme lyhyen tähtäimen taloudelliset hyödyt ihmisten terveyden ja siitä huolehtivien edelle, olemme maana jatkuvasti vaarassa”, May lataa.

Lisää luettavaa