Queenin Brian May kommentoi Manchesterin terrori-iskua: ”Meidän on murrettava väkivallan kierre”

Brian May keskusteli NME:n toimittajan kanssa Manchesterin terrori-iskusta, jossa 22 ihmistä kuoli ja 59 loukkaantui räjähdyksessä Ariana Granden konsertissa. Queen-kitaristi oli luonnollisesti järkyttynyt tapahtumista.

”Heräsin tänä aamuna ja näin uutiset. Aivan ensiksi twiittasin aiheesta – ihan vain koska halusin ilmaista myötätuntoa. Siellähän oli äitejä, jotka eivät tienneet, ovatko heidän lapsensa elossa vai eivät. Aivan hirveää”, May sanoi.

”Minun on vaikea hahmottaa sellaista vihaa, joka saa jonkun pommittamaan lapsia.”

May kuitenkin toppuuttelee niitä äänenpainoja, jotka vaativat ongelmaan tarttumista asein. Hän näkee Manchesterin iskun myös mahdollisuutena johonkin uuteen.

”Syyskuun 11. päivän terrorihyökkäys ja nämä kaikki muut ovat olleet meille mahdollisuuksia itsetutkiskeluun, ja minusta epäonnistuimme siinä 9/11-iskun aikaan. Aloimme vain pommittaa ihmisiä. Tony Blairilla ja David Cameronilla on yhä sellainen ajattelutapa, että voimme ratkaista väkivaltaisen tilanteen väkivallalla. Minä en usko siihen”, May sanoo.

”Minusta väkivallan kierre täytyy murtaa, ja kauheisiin tapahtumiin pitäisi vastata myötätunnolla. Enkä tarkoita myötätuntoa iskun tekijää kohtaan. Tietysti meidän täytyy kiristää turvatoimia, mutta täytyy myös katsoa maailmaa ja miettiä: ’Millaista osaa me esitämme kaikessa tässä?'”

Queen esiintyy samaisella Manchester Arenalla joulukuussa. May vakuuttaa, että keikka soitetaan suunnitellusti.

”Sellaistahan he haluaisivat, että peruuttaisimme konsertin. Terroristit haluavat pilata elämämme. He haluavat estää meitä laulamasta, tanssimasta ja olemasta onnellisia. Meidän täytyy edelleen uskoa, että elämä on annettu elämistä varten.”