Rahakiistassa uusi käänne: Jimi Hendrixin bänditoverien perikunnat vaativat levy-yhtiöltä miljoonakorvauksia striimauksista

Asianajajien mukaan striimaukset tuottavat "miljoonia puntia" vuodessa.
9.2.2022 17:53

Kerroimme hiljattain, että Jimi Hendrixin perikunta ja levy-yhtiö Sony vääntävät kättä Hendrixin entisten Experience-bänditoverien, Noel Reddingin ja Mitch Mitchellin perikuntien kanssa raha-asioista ja tekijänoikeuksista. Reddingin ja Mitchellin perikuntien mielestä heille ei ole maksettu heille kuuluvia korvauksia, minkä johdosta Sony ja Hendrixin perikunta pyysivät newyorkilaiselta tuomioistuimelta virallisen lausunnon siitä, ettei perikunnille tarvitse maksaa korvauksia, koska Mitchell ja Redding allekirjoittivat Hendrixin kuoltua sopimuksen, jossa nämä luopuivat kaikista oikeuksistaan könttäsummaa vastaan.

Nyt kiistassa on tullut uusi käänne ja asiaa käsitellään myös Atlantin toisella laidalla: Reddingin ja Mitchellin perikunnat ovat jättäneet Lontoon korkeimpaan oikeuteen kanteen Sonya vastaan. Kanne koskee suoratoistoista ja muista digitaalisilta alustoilta saatavia tuloja, joita Mitchellin ja Reddingin aikoinaan allekirjoittama sopimus ei perikuntien mukaan koske, koska ”mikään osapuoli ei osannut ennustaa sellaista”. Asianajajien arvion mukaan Jimi Hendrix Experiencen musiikilla on yli 3 miljardia striimausta, mikä vastaa vuosittain ”miljoonien puntien” tuloja.

Lisäksi Reddingin ja Mitchellin vastakanteessa todetaan, ettei Sony, joka on yksinoikeudella Hendrixin musiikin luvanhaltija, ole osallisena basistin ja rumpalin aikoinaan allekirjoittamassa sopimuksessa. He myös huomauttavat, ettei Hendrixin perillisistä puhuta Reddingin sopimuksessa mitään, joten se ei päde enää heidän osaltaan. Mikäli sopimukset näiltä osin olisivatkin sitovia, perikuntien mukaan sen valta rajoittuu ainoastaan Pohjois-Amerikan alueelle.

Reddingin ja Mitchellin perikunnat haluavat oikeusistuimen myöntävän heille oikeudet Jimi Hendrix Experiencen musiikkiin ja äänitteisiin sekä esittäjän oikeudet ja lisäksi selvittävän, onko heidän tekijänoikeuttaan rikottu sekä tarvittaessa myöntävän siitä johtuvat korvaukset korkoineen.

Aiheesta uutisoi Variety, jolle Reddingin ja Mitchellin perikuntien asianajajat kieltäytyivät kommentoimasta aihetta. Variety lähestyi myös Sonyn edustajaa, joka ei ehtinyt kommentoida ennen artikkelin julkaisua.

 

Lisää luettavaa