Rauhaa, rakkautta ja verisiä vauvanukkeja – maailman harvinaisin Beatles-albumi etsii ostajaa

Verisen kansikuvansa vuoksi markkinoilta jo ensimmäisenä myyntipäivänä vedetyn Yesterday and Today -levyn varhainen painos etsii ostajaa kuusinumeroisella summalla.
31.10.2017 23:10

Harvinainen Beatles-levy kuului aikoinaan John Lennonin henkilökohtaiseen kokoelmaan. Lennon itse kirjoitti levyn kanteen terveiset Beatles-keräilijä Dave Morrellille ennen kuin lahjoitti sen tälle vastineeksi keräilytavaroista ja bootleg-nauhoituksista.

Huutokaupassa myytävän albumin lopullisen myyntihinnan arvioidaan nousevan yli 200 000 dollariin, joten ihan tyhjin taskuin tätä vinyyliä ei kotiinsa kukaan vie.

Kyseessä on varhainen painos Yesterday and Today -kokoelmalevystä, jonka kansikuvassa John, Paul, Ringo ja George nähdään pukeutuneena teurastajiksi. Levyn julkaiseminen estettiin ja albumin painos määrättiin tuhottavaksi levy-yhtiöpomojen toimesta, kertoo huutokaupasta uutisoinut NME.

Lennonin haltuun jäi yksi ainoista kappaleista albumia, joka kieltämättä muistuttaa enemmän myöhempien aikojen brittiläisen musiikkitaiteen helmeä Carcassia kuin mitä olemme tottuneet näkemään Liverpoolin moppitukilta.

Heritage Auctions -huutokaupan musiikkikeräilyesineiden johtava asiantuntija Gary Shrum kertoi kommentoi levyä Daily Mail -lehdelle seuraavasti:

– Maailmanluokan-termi on vähän turhan ylikäytetty keräilyesineitä kuvailtaessa, mutta tämän uniikin, harvinaisen ja halutun Beatles-esineen kuvailu sillä sanalla ei ole liioittelua.

Jos Yesterday and Today ei itsessään ole harvinainen, niin kyseessä on vieläpä stereoversio, joita myytiin vain muutama kappale.

 

Lisää luettavaa