Red Hot Chili Peppers liittyi Youtuben miljardikerhoon vuonna 2000 julkaistulla videollaan

Onnittelut saavutuksesta!
6.12.2022 17:36

Red Hot Chili Peppersin Californication-kappaleen musiikkivideo on rikkonut Youtubessa kunnioitettavan miljardin katselukerran rajapyykin. Video on ladattu suoratoistopalveluun 13 vuotta sitten ja se on yhtyeen katsotuin video palvelussa.

Californication oli neljäs singlelohkaisu yhtyeen samannimiseltä vuonna 1999 ilmestyneeltä, yhtyeen myydyimpiin kuuluvalta pitkäsoitolta. Kesällä 2000 julkaistu single nousi Billboardin Hot 100 -listalla korkeimmillaan sijalle 69 ja Ison-Britannian singlelistalla sijalle 16. Kappaleesta on tullut yksi yhtyeen keikkojen vakionumeroita.

Jonathan Daytonin ja Valerie Farisin ohjaamalla musiikkivideolla bändin jäsenet seikkailevat pääasiassa tietokonepelin hahmoina, jotka aloittavat matkansa eri puolilta Kaliforniaa (kitaristi John Frusciante Hollywoodilta, rumpali Chard Smith Sierra Nevadan vuorilta, laulaja Anthony Kiedis Tyyneltämereltä ja basisti Flea Pohjois-Kalifornian punapuumetsästä) ja päätyvät lopulta Los Angelesiin. Videolta tuttua peliä voi nykyään pelata myös ihan oikeasti, kiitos pelisuunnittelija Miquel Camps Ortezan, joka julkaisi videon pohjalta tehdyn pelin alkuvuodesta.

Lisää luettavaa