The Revolution-bändi tribuuttikeikalla Purple Rain -elokuvan yökerhossa – Princen vastanäyttelijä Apollonia julkaisi koskettavan kirjeen

2.9.2016 11:28

Princen taustayhtyeenä vuosien 1979 ja 1986 toiminut The Revolution soitti eilen 1. syyskuuta ensimmäisen kolmesta tribuuttikeikasta edesmenneen muusikon ja bändiliiderinsä kunniaksi. Konsertti pidettiin Minnesotassa, First Avenue -yökerhossa, jossa Princen menestyselokuva Purple Rain pääosin kuvattiin. Fanien kuvaamia videopätkiä konsertista löydät alta.

Prince kokosi yhtyeen piakkoin heti debyyttialbuminsa julkaisun jälkeen. Yhtye kävi läpi miehistönvaihdoksia ja sai virallisesti nimensä vasta 1982, 1999-albumin julkaisun myötä. 1999 oli ensimmäinen levy, jolla The Revolution oli mukana. Vuonna 1984 Purple Rain -elokuva ja soundtrack löivät Princen ja The Revolutionin lopullisesti maailmankartalle.

Elokuvassa Princen esittämän The Kidin rakkauden kohdetta Apolloniaa näytellyt Patricia Kotero julkaisi puolestaan maanantaina koskettavan avoimen kirjeen Princelle. Apolloniana sittemmin tunnettu Kotero lauloi myös Princen perustamassa Vanity 6 -yhtyeessä, joka julkaisi yhden levyn ja hajosi yhden kiertueen jälkeen.

Apollonia kuvailee kirjeessä muun muassa vierailuaan Princen kodissa Paisley Parkissa Purple Rainin 30-vuotispäivän johdosta ja sanoo tuntevansa olonsa leskeksi.

”Sanoin hänelle, ’koko maailma kutsuu sinua Prinssiksi, mutta minulle sinä olet Kuningas'”, Apollonia kirjoittaa.

”Tiedän, että nyt olet onnellinen. Täydellisen autuaassa tilassa, Jumala rinnallasi. Musiikki, jota siellä ylhäällä tehdään, on taatusti käsittämättömän upeaa, nyt kun olet osa taivaan suurta orkesteria.”

https://www.instagram.com/p/BJ1qyCpg5qp/

https://www.instagram.com/p/BJ1zVvwBaST/

Lisää luettavaa