”Hänen katseensa lasittui” – Princen suojatti muistelee viimeisiä hetkiään laulajan seurassa

22.6.2016 11:41

Princellä oli elinaikanaan tunnetusti useita suojatteja, joiden uraa edesmennyt laulaja vahvasti tuki. Ennen kuolemaansa Princen suojattina oli 32-vuotias Judith Hill.

Hill oli yksi harvoista ihmisistä, joka oli Princen lähipiirissä tämän viimeisinä päivinä. Hill oli myös mukana sinä iltana, kun Princen yksityiskone teki hätälaskun ja laulaja kiidätettiin sairaalaan, vain päiviä ennen kuolemaa.

Hill muistelee tuota välikohtausta New York Timesille antamassaan avoimessa haastattelussa. Hän ja Prince nauttivat vihanneksia ja pastaa ja keskustelivat juuri Atlantassa heitetyistä keikoista, kun Prince menetti yhtäkkiä tajuntansa.

– Hänen katseensa lasittui ja hän lysähti tuolilleen. Onneksi katsoin häntä juuri silloin kun tämä tapahtui, muuten olisin saattanut luulla hänen vain nukahtaneen, Hill kertoo New York Timesille.

Hill haki Princen henkilökohtaisen avustajan Kirk Johnsonin koneen etuosasta avukseen. Kun kumpikaan ei saanut laulajaa hereille, otettiin suunnaksi lähin sairaala.

Hill muistelee sairaalassa vietetyn yön tunnelmaa rauhalliseksi. Prince oli tullut tajuihinsa ja olisi halunnut poistua heti, mutta jäi matkaseuralaistensa taivuttelun jälkeen tarkkailtavaksi yön yli.

– Hän oli jälleen oma itsensä. Hän sanoi haluavansa katsoa Zootopia-animaatioelokuvaa, Hill muistelee.

– Otin jo puhelimeni esille, kun hän sanoi: ’Ei, ei, ei täällä. Sen katsominen ansaitsee erityisen ajan ja paikan’.

Vegaanina ja muutenkin terveistä elämäntavoistaan tunnettu Prince salasi kipunsa ja riippuvuutensa lääkkeisiin kaikilta läheisiltään. Jopa kahden vuoden ajan hyvin läheisenä suojattinaan olleelta Hilliltä.

– Tiedän vain sen, mitä olen lehdistä lukenut, eli en sen enempää kuin muutkaan. Hän ei koskaan sanonut mitään tai valittanut kipuja, ei koskaan pienintäkään merkkiä kamppailusta. Siksi se olikin niin shokeeraavaa.

Erityisen surulliseksi Princen kuolemasta tekee sen, että hän halusi saada itsensä kuntoon sairaalassa vietetyn yön jälkeen.

– Hän lupasi tehdä kaikkensa parantuakseen. Hän oli huolissaan ja halusi kohdella itseään ja ruumistaan oikein. Hän oikeasti yritti ja se murtaa sydämeni.

 

Lisää luettavaa