Rob Halford aiheutti pienimuotoisen selkkauksen eksyttyään AC/DC:n tiloihin jättifestareilla – ”Ilmestyn kenen tahansa pukukoppiin!”

10.3.2024 21:51

Judas Priest -laulaja Rob Halford kertoi Metal Hammerille hiljattain tarinan siitä, kuinka päätyi viime vuoden lopulla järjestetyillä Power Trip -jättifestivaaleilla väärään aikaan väärään paikkaan.

Tapahtumat saivat alkunsa kun Halford liikuskeli backstagealueella kiertuemanageri Gideon Hoganin kanssa Priestin setin jälkeen. AC/DC oli parhaillaan valmistautumassa omaan esiintymisvuoroonsa.

”Olimme Gideonin kanssa kaksistaan, ja sanoin ’pysäytä mönkijä, käyn moikkaamassa kavereita.'”, Halford muistelee. ”Minulla oli vielä esiintymisvaatteetkin päällä. He olivat isossa mustassa aitauksessa ja Gideon sanoi [järjestysmiehelle], että ’hän haluaisi vain moikata kundeja.’ ’Okei, se passaa, mutta vain yksi – ei muita’, järkkäri vastasi. Kävelin sisään ja siellä oli ihan autiota! Katsoin Gideonia ja hän viittilöi minua jatkamaan pidemmälle.”

”Olisihan minun pitänyt tietää!” Halford jatkaa. ”Kaikki olivat valmistautumassa; kyseessä oli kuitenkin bändin ensimmäinen keikka pitkään aikaan. Olin jo kääntymässä takaisin kun kuulin, ’Rob? Rob?'”

”Katselin ympärilleni ja näin Brianin [Johnson]! Hän istui sohvalla polttamassa tupakkaa”, Halford kertoo. ”Huudahdin ’Brian!’ ja halasimme. ’Olen pahoillani, minun ei pitäisi olla täällä’, sanoin, mutta hän siihen, että ’se on ihan okei. Haluamme vain pitää tilanteen rauhallisena.’ Juttelin hänen kanssaan hetken ja se oli käytännössä siinä. Toivotin onnea matkaan ja pyysin kertomaan terveiset Angusille [Young] ja muille.”

Viaton visiitti aiheutti kuitenkin myöhemmin hämminkiä AC/DC-leirissä.

”10 minuuttia myöhemmin Gideon sanoo: ’Luoja, nyt iski paska tuulettimeen!'”, Halford muistelee. ”’Miten niin?’, ihmettelin.”

”Hän sanoi, että ’kaverin ei olisi pitänyt päästää meitä läpi, koska Angus oli sanellut tiukat säännöt sille että ketään ei päästetä backstagelle. Ei ketään!'”, Halford jatkaa. ”Se on tärkeä keikka. Kaikkien pitää olla keskittyneitä, eikä häiriötekijöille ole sijaa. Ymmärrän sen täysin! Se oli minun mokani koska en pitänyt sitä minään. Mutta minä nyt olen sellainen, että ilmestyn kenen tahansa pukukoppiin! Hah!”

”Oli kuitenkin hienoa nähdä Briania, ja bändihän oli aivan liekeissä”, Halford lisää. ”Oli kaunista nähdä heidät nykymuodossaan ja edelleen kovassa vireessä.”

Judas Priest julkaisi Invincible Shield -albuminsa perjantaina. Levyn tiimoilta järjestettävä kiertue starttaa 11. maaliskuuta Glasgowsta ja yhtye piipahtaa 5.6. myös Tampereen Nokia Arenalla.

Myös AC/DC suuntaa tien päälle tänä vuonna. Power Up Tour alkaa toukokuussa Saksasta, mutta Suomessa aussijättiä ei tulla näillä tiedoin näkemään.

Lisää luettavaa