Rob Halford on suruissaan kollegoidensa viimeaikaisista itsemurhista: ”Se on hirvittävä juttu, jolle ei näytä tulevan loppua”

Judas Priest -laulaja Rob Halford peräänkuuluttaa mielenterveysongelmiin liittyvien häpeän tunteiden hälventämisen tärkeyttä. Asia nousi esille australialaisen Wall Of Soundin haastattelussa, kun mieheltä kysyttiin kollegoiden, kuten Chris CornellinChester Benningtonin ja Keith Flintin itsemurhien nostattamista tuntemuksista ja keinoista, joilla Metallijumala pitää huolta omasta henkisestä hyvinvoinnistaan.

”Meidän täytyy jatkaa tästä aiheesta keskustelua, koska homman nimi on tämä… Kun menetämme rakkaita ystäviämme, kuulemme aina kuinka ’He olivat ihan kunnossa'”, Halford toteaa. ”He vetivät hienon keikan ja sanoivat ’nähdään huomenna’ bussissa, sitten he ovatkin poissa.”

”On äärimmäisen vaikeaa yrittää selvittää mitä kenenkin päässä liikkuu”, mies jatkaa. ”Ainoa juttu mitä voit tehdä, on rakastaa ja tukea lähimmäistäsi ja katsoa, näetkö mitään selkeitä merkkejä. Yleensä siellä jossakin on aina jotain, joka jää helposti huomaamatta, mutta on se hirveää.”

”Rock ’n’ roll, luovat ihmiset, se on vain yksinkertaisesti hirvittävä juttu, jolle ei näytä tulevan loppua. On kuitenkin positiivista, että asiasta puhutaan nykyisin avoimemmin. Ennen vanhaan se meni vähän tyyliin: ’Ai, olet masentunut. Vetäise hanskat käteen ja mene hoitamaan hommasi.’ Et voi tehdä niin. Sinun täytyy edes yrittää auttaa.”

”Jokainen meistä yrittää pärjätä omalla tavallaan”, Halford pohtii. ”Kun lopetin ryyppäämisen ja huumeet 33 vuotta sitten, se oli paras juttu mitä saatoin itseni kannalta tehdä. Monet noista päätöksistä vaativat fyysisiä muutoksia, mutta henkiset muutokset ovat todella vaikeita. Minäkin työskentelen edelleen joka päivä. Minulla on omat työkaluni joilla selviän päivästä. Se ei koskaan poistu sinusta kun olet huumeaddikti ja alkoholisti. Kuten minä. Meidän täytyisi yrittää lopettaa asian sivuuttaminen vain toteamalla, että ’Olet parantunut.’ Se on valetta. Elät sen kanssa ja teet mitä tahansa sinun täytyy selvitäksesi jokaisesta päivästä, yksi kerrallaan. Henkinen puoli on todella rankka.”

”Tiedän että tuolla on tahoja, joihin voit olla yhteydessä. Niitä on esimerkiksi internetissä. Lähetä tekstiviesti jollekin, pysy yhteyksissä, katso kaverisi perään ja kuulostele, mitä hänelle kuuluu. ’Et ole soittanut minulle pariin päivään, onko kaikki hyvin?’ Lähetä sähköpostia. Mitä tahansa. Se on käden ojentamista ja toisten selustan turvaamista, kuten tavataan sanoa, ja sitä pitää vain yrittää parhaansa.”

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan yltä.