Rob Halford paljastaa yrittäneensä vietellä Iron Maiden -solistin yhteisellä kiertueella – ”Hän oli aivan liian naamat huomatakseen sitä”

Judas Priest -keulakuva Rob Halfordin odotettu Confess-elämäkerta ilmestyy tämän kuun lopussa. Nyt Metal Hammer on julkaissut opuksesta otteen, jolla Metallijumala muistelee British Steel -kiertueen Ison-Britannian osuutta, jolla lämppärinä toimi nuori ja lupaava laulu- ja soitinyhtye Iron Maiden.

Ennen kiertueen alkua tuolloinen Maiden-solisti Paul Di’Anno uhosi julkisesti yhtyeensä pyyhkivän Priestillä lavaa.

”Minua se ei haitannut lainkaan, sillä a: he olivat väärässä ja b: se oli juuri sellaista läppää, jota ylimielisten nuorten bändien pitääkin sanoa!”, Halford kertoo. ”Me olimme yrittäneet tehdä saman kaikille isoille bändeille joita lämppäsimme, joten miksi heidän ei pitäisi? Mielestäni se oli vain hauskaa.”

Halfordin mukaan kitaristi K. K. Downing ei löytänyt kommenteista huumorin rippeitäkään ja vaati Iron Maidenin potkimista ulos kiertueelta. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut, ja vaikka yhtyeet eivät rundilla liiemmin veljeilleetkään, Halford oli ilmeisesti iskenyt silmänsä ainakin hetkellisesti Di’Annoon.

”Me emme oikeastaan hengailleet ja jutustelleet Maidenin kanssa tuolla kiertueella, mutta saatoin ottaa Di’Annon kommentit turhankin kirjaimellisesti… sillä kun eräänä iltana vedimme yhdessä kännit, yritin vietellä hänet!”, Halford paljastaa. ”Menimme huoneeseeni jatkamaan juomista, mutta olin liian päissäni yrittämään kunnolla mitään, ja hän oli aivan liian naamat edes huomatakseen aikeeni.”

”Se oli varmasti vain kaikkien parhaaksi”, Halford päättää.

Confess ilmestyy 29. syyskuuta. Kustantajana toimii Hachette Books.