Roger Daltrey julkaisee muistelmat – ”Välttelin sitä mahdollisimman pitkään”

The Who -laulajan kirja julkaistaan joskus syksyllä 2018.

Legendaarisen The Who -yhtyeen nokkamies Roger Daltrey, 73, aikoo julkaista ensi vuoden syksyllä muistelmansa. Rokkikukolta on udeltu ja toivottu muistelmien julkaisemista jo pitkään, mutta ennen haluton Daltrey on viimein kääntänyt päänsä asiassa.

”Välttelin sitä mahdollisimman pitkään, mutta nyt minusta tuntuu, että näköalani on tarpeeksi laaja. Kun viettää yli puoli vuosisataa The Whon kaltaisen bändin keskiössä, näköala voi nimittäin olla ongelma. Kaikki tapahtui hetkessä: yhtenä hetkenä olen tehtaalla Shepherd’s Bushissa ja yhtäkkiä olenkin Woodstockissa pääesiintyjänä”, Daltrey toteaa.

”Vei kolme vuotta purkaa elämäni tapahtumat, muistaa kuka teki mitä ja milloin, erottaa myytit todellisuudesta, kertoa, mitä todella tapahtui Holiday Innissä Keith Moonin 21-vuotispäivänä. Toivottavasti lopputulos on paljon enemmän kuin vain muistelma. Olen ollut onnekas saadessani elää mielenkiintoisia aikoja. Olen nähnyt yhteiskunnan, musiikin ja kulttuurin muuttuvan. Se, että olen yhä tässä ja pystyn kertomaan tarinani eteenpäin on suorastaan ihme, ottaen huomioon kuinka moni ympärilläni ei selvinnyt.”

Daltrey kertoi Rolling Stone -lehdelle viime vuonna antamassaan haastattelussa, ettei halua pudota samaan kuoppaan kuin moni muu kollega muistelmissaan, mikäli joskus sellaisen itse julkaisee.

”Julkaisen kirjan vain, jos se on hyvä. Usein ihmiset tekevät julkaisusopimuksia ja julkaisevat sitten jotain väkisin, koska heille on maksettu. Hitot rahasta, se ei kiinnosta minua, minä haluan hyvän kirjan. Jos sen kirjoittamiseen menee viisi vuotta, sitten menee. Täytyy löytää jokin kulma, joka kantaa lukijan kirjan läpi. Ei voi vain kirjoittaa sarjasta tapahtumia. Suurin osa rockmuistelmista, joita olen lukenut, alkavat tylsistyttää puolivälin tienoilla. Toivon voivani välttää saman”, Daltrey kertoi tuolloin.