Roger Waters paljasti lisää tulevan albuminsa saloja – Luvassa vankkumatonta kritiikkiä nykymaailmaa ja epävakaita aikoja kohtaan

Roger Waters julkaisee kesällä ensimmäisen uuden sooloalbuminsa 25 vuoteen. Julkaisupäivä on siirtynyt alun perin suunnitellusta toukokuusta kesäkuun 2. päivään ja levystä tulee niin cd- kuin vinyylipainokset. Kuten albumin nimestäkin voi päätellä, Is This the Life We Really Want? on lehdistötiedotteen mukaan ”vankkumatonta kritiikkiä nykymaailmaa ja epävakaita aikoja kohtaan”.

Rolling Stone -lehti uutisoi albumin käsittävän 12 kappaletta, jotka ovat saaneet inspiraationsa muun muassa palestiinalaisrunoilija Mahmoud Darwishin runon käännöksestä, Pink Floyd -ikonin Donald Trumpia ja tämän hallintoa kohtaan tuntemasta vihasta sekä Watersin alun perin radiokuunnelmaksi kirjoittamasta dramaattisesta mysteeritarinasta.

”Olen aina tehnyt lauluja oikeastaan vain yhdestä aiheesta: ihmisillä on velvollisuuksia ja on tärkeää että tunnemme empatiaa toisiamme kohtaan. Meidän täytyy luoda yhteiskunta, jossa kaikki olemme onnellisempia ja voimme elää sitä elämää jota todella haluamme. Ja me haluamme elämän, jossa meillä on varaa antaa kaikille lapsille koulutus ja näin mahdollisuus vähemmän aggressiiviseen, kilpailuhenkiseen, nationalistiseen ja syrjivään elämään kuin mitä juuri nyt elämme”, Waters kertoi Rolling Stonen haastattelussa alkuvuodesta.

Levyn kappalelista näyttää seuraavalta:

1. When We Were Young
2. Déjà Vu
3. The Last Refugee
4. Picture That
5. Broken Bones
6. Is This the Life We Really Want?
7. Bird in a Gale
8. The Most Beautiful Girl
9. Smell the Roses
10. Wait for Her
11. Oceans Apart
12. Part of Me Died