Roger Watersin konserttielokuva Us + Them saapuu teattereihin myös Suomessa – ensi-ilta lokakuussa

Pink Floyd -yhtyeen perustajajäsen, luova voima ja lauluntekijä Roger Waters tuo lokakuussa valkokankaille uuden, odotetun konserttielokuvansa Us + Them. Konsertti on kuvattu Amsterdamissa Us + Them -maailmankiertueelta, jolla kuultiin valikoituja poimintoja Pink Floydin albumeilta The Dark Side of the MoonThe WallAnimalsWish You Were Here sekä Watersin uusimmalta levyltä Is This The Life We Really Want?

Uudella filmillä Waters jatkaa yhteistyötä ohjaaja Sean Evensin kanssa. Miehet toteuttivat aiemmin yhdessä ylistetyn The Wall -konserttielokuvan.

”Olen innoissani tämän elokuvan julkaisemisesta. US + Them ei ole tavanomainen rock & roll -konsertti, sillä osa yleisöstä huutaa innosta, mutta moni myös herkistyy. Ja tätä toivoin. US + Them on kehoitus toimintaan. Seisomme risteyksessä, ja voimme joko yhdistää rakkautemme, kehittää empatiaa toisiamme kohtaan ja toimia kollektiivisesti edistääksemme planeettamme hyvinvointia. Tai voimme jäädä ’comfortably numbeiksi’ ja jatkaa sokeina sopuleina marssien kohti loppua. Us + Them on ääni rakkaudelle ja elämälle”, Waters kommentoi projektia.

Ohjaaja Evens jatkaa: ”Tämä on hieno elokuva, joka on tehty huolella, tunteella ja merkityksellisesti. En uskonut, että se olisi mahdollista, mutta luulen että ylitimme jopa The Wallin.”

Roger Waters Us + Them nähdään maailmanlaajuisesti yli 60 maassa ja yli 2500 elokuvateattereissa samanaikaisesti keskiviikkona 2.10. Liput ovat jo myynnissä.

Suomessa elokuva nähdään seuraavilla 25 paikkakunnalla: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kerava, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Pori, Porvoo, Rovaniemi, Savonlinna, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Vaasa, Vantaa ja Varkaus.