Rumpalit tiukoissa paikoissa – Ginger Baker toipuu sydänleikkauksesta, Poison-kannuttaja käy läpi kokeellisia syöpähoitoja

6.7.2016 11:59

Rumpalilegenda Ginger Baker toipuu parhaillaan hänelle vastikään suoritetusta sydänoperaatiosta, raportoi NME. Kerroimme jo helmikuussa, kuinka mies joutui perumaan tuolloisen kiertueensa vakaviin sydänongelmiin vedoten. Lisäksi Baker on kertonut sairastavansa rappeuttavaa nivelrikkoa ja keuhkoahtaumatautia.

Gingerin tytär Leda Baker kommentoi isänsä kuitenkin olevan kaikeksi onneksi paranemaan päin ja jutelleensakin tämän kanssa heti operaatiota seuraavana päivänä.

– Isä soitti heti leikkauksensa jälkeisenä päivä ja kertoi kaiken olevan ok. Hieman sekavasta ja vaikeasti ymmärrettävästä puheestaan huolimatta hän oli kuitenkin hereillä ja valppaana.

76-vuotias Baker itse sanoi ennen leikkausta toivovansa ennen kaikkea kykenevänsä jatkamaan rumpalointia myös jatkossa.

– Leikkauksessa on kaksi vaihtoehtoa. Riippuen keuhkojeni kunnosta, molemmat voidaan päätyä tekemään. Lääkäri sanoo pitävänsä minut edelleen soittokunnossa.

Tähän toiveeseen on varmasti kaikkien helppo yhtyä.

Myös Poison-rumpali Rikki Rockett kamppailee suurten terveyshuolien kanssa, kuten Blabbermouthin jutusta käy hyvin ilmi. Miehellä diagnosoitiin kielisyöpä viime kesänä ja sitä hoidettiin ensin, kuten tavallista, kemoterapian ja sädehoitojen keinoin, mutta ne eivät miehen sanojen mukaan tuntuneet tautiin tepsivän.

– En vain tuntenut oloani hyväksi, mies kommentoi tuolloista tilaansa ja jatkaa: tämänhän pitäisi mennä parempaan, ei huonompaan suuntaan. Minun pitäisi pystyä syömään ja nielemään paremmin – mitä helvettiä on meneillään?

Rockett päätti hakeutua kokeellisen immunoterapian pariin ja se onkin onnistunut hävittämään kasvaimen miltei täysin. Kahden viikon päässä siintävistä kokeista 54-vuotias rumpali toivookin jo saavansa syövän osalta puhtaat paperit kouraansa.

– Kaikille meille, jotka olemme joutuneet läpikäymään syöpähoitoja, tiedämme kuinka pelottavasta asiasta voi olla kyse. Kun siihen lisätään vielä hoitojen kokeellisuus, kokemus on vielä astetta pelottavampi, mies aloittaa.

– Immunoterapia on vielä melko tuntematon käsite suurelle yleisölle. Kuulemme ja luemme siitä yhä enemmän ja enemmän lehdissä ja muualla, mutta kun tein päätökseni sen kokeilemisesta, tietoa ei ollut vielä paljoakaan saatavilla. Olin todella hermona. Olen kuitenkin yksi onnekkaista, joka on saanut apua immunoterapiasta ja vielä pienellä lisäonnella pääsen syövästäni sen avulla kokonaan eroon.

Def Leppard -yhtyeen kitaristi Vivian Campbell on toinen korkean profiilin rock-artisti, joka hoitaa Hodgkinin tautia – jota mies kertoi sairastavansa vuonna 2013 – immunoterapian keinoin.

 

Lisää luettavaa