”Sellainen todella sekoittaa pään” – Korn-nokkamies avautuu rankasta nuoruudestaan uudessa videosarjassa

Sarjassa pureudutaan yhtyeen esikoisalbumin syntyyn pitkän kaavan kautta.

Amerikkalaisen Korn-yhtyeen eponyymi esikoisalbumi ilmestyi vuonna 1994 ja tuli samalla luoneeksi kokonaiselle sukupolvelle äänen antaneen nu metal -genren. Revolver-lehti on työstänyt uuden dokumenttisarjan, jossa pureudutaan tämän albumin syntyvaiheisiin pitkän kaavan kautta.

Ensimmäisessä osassa laulaja Jonathan Davis kertoo rankasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan Bakersfieldissä. Ujo, hintelä, vaikeasta astmasta kärsinyt Davis erottui joukosta ja koki erilaisuutensa vuoksi rankkaa kiusaamista läpi kouluvuosiensa, joka eskaloitui laulajan lukioaikoina – häntä hakattiin käytävillä päivittäin ja jopa opettajat nauroivat muiden pilkatessa Davisia.

”Sellainen todella sekoittaa pään ja tekee todella vihaiseksi. Lukiosta kun maalataan sellainen kuva, että se on ihmisen parasta aikaa”, Davis sanoo Revolverin dokumentissa.

”Olin todella eksyksissä ja masentunut. Pelkäsin maailmaa. Käytin paljon alkoholia, amfetamiinia, mitä tahansa sain käsiini. Se oli todella outoa aikaa. Olin juuri täyttänyt 17, kun aloin tehdä ruumiinavauksia (kuolinsyyntutkijan avustajana, toim.huom.). Pidin kauhuelokuvista ja olin siitä innoissani, mutta sitten todellisuus iski päin näköä, kun keikkasin auki itseni ikäisiä nuoria. Sitten leikkasin minua nuorempia, jopa vauvoja. Se on palannut kummittelemaan minua myöhemmin elämässä.”

Davisin elämä kääntyi kuitenkin uuteen suuntaan, kun tämä kutsuttiin mukaan yhtyeeseen, joka otti pian nimekseen Korn. Davis löysi bändistä kanavan purkaa traumojaan ja tuntojaan – ja loppu onkin historiaa.

Katso Revolverin Evil/Innocent: The Story of Korn’s Debut Album -sarjan ensimmäinen osa tuosta alta: