Siirtykää syrjään, Dio ja Cozy Powell – Rainbow’n nykyinen kokoonpano on kaikkien aikojen paras, sanoo Ritchie Blackmore

26.2.2018 07:27

Tässäpä haastattelu, joka saanee aikaan polemiikkia perinteisen raskaan rockin ystävien keskuudessa. Ritchie Blackmore kertoi Eclipsed Rock Magazinelle kuulumisiaan ja mietteitään Rainbow’n uudesta tulemisesta, ja kitaristi sanoi taas paljon ja kaikenlaista.

Kenties räväkin kommentti liittyi siihen, miten Blackmore näkee yhtyeen nykykokoonpanon pärjäävän vanhojen aikojen miehistön rinnalla. Rainbow on aina ollut leimallisesti Blackmoren bändi, mutta kitaristia on silti arvosteltu siitä, miten hän kiertää Rainbow-nimen alla ilman yhtäkään vanhojen aikojen soittokaveria. Eikö ”Ritchie Blackmore plays Rainbow” tai joku vastaava olisi ollut sopivampi, kysyvät kriitikot, mutta Blackmore itse on rohkeammilla linjoilla:

”Sanon nyt jotain, joka varmasti suututtaa monia Cozy Powellin ja Dion faneja, mutta näin minä oikeasti ajattelen: tämä kokoonpano on paras Rainbow-kokoonpano ikinä”, Blackmore sanoo ja jatkaa:

”Toisaalta elän aina nykyisyydessä, sekä lavalla että lavan ulkopuolella. Se tarkoittaa, että olen aina pitänyt nykyisestä kokoonpanosta enemmän kuin mistään aiemmista.”

Blackmore sanoo myös, että yhtyeen paluu vuonna 2016 jätti hieman toivomisen varaa. Odotetut ja mediassa tarkasti seuratut comeback-keikat olisivat voineet mennä paremminkin.

”Meidän olisi pitänyt harjoitella enemmän, niin ne show’t olisivat olleet paljon tasokkaampia. Enkä mielestäni itse esittänyt kaikkia kappaleita kovin hyvin”, Blackmore sanoo.

Suomeen Rainbow’n nykyryhmä saapuu 13. huhtikuuta, kun Blackmore ja kumppanit konsertoivat Helsingin Hartwall-areenalla.

Lisää luettavaa