Slash sen vahvistaa: yhteenpalannut Guns N’ Roses on jo aloittanut uuden materiaalin työstämisen

Saara Planting

Siitä saakka kun Guns N’ Rosesin voimahahmot Axl Rose, Slash ja Duff McKagan löivät hynttyynsä uudelleen yhteen vuonna 2015, on orkesterilta odotettu uutta materiaalia kuin kuuta nousevaa. Tämä on epäilemättä huomattu myös bändin sisällä, McKaganin, Slashin ja rytmikitaristi Richard Fortuksen saadessa vastailla miltei jokaisessa vastaantulevassa haastattelussa kysymyksiin poppoon mahdollisista levytyssuunnitelmista. Kaverusten sävy on kuitenkin tähän saakka pysynyt suhteellisen ympäripyöreänä, mutta nyt asiaan on tullut muutos.

Slash nimittäin vahvistaa detroitilaiselle 101 WRIF -radiokanavalle poppoon aloittaneen jo työt uuden musiikin parissa ja lisää, että aiheeseen palataan vielä syvällisemmin syksymmällä.

”Tilanne on se, että emme ole oikein varsinaisesti tehneet vielä mitään, enkä tykkää puhua ennen aikojani”, mies selittää aiempia suurpiirteisiä lausuntojaan. ”Tiedätkö kuinka ihmisillä oli aiemmin tapana promota juttujaan ja valehdella minkä ehtivät? Halusin olla rehellinen, eikä tuossa vaiheessa ollut täyttä varmuutta siitä, mitä olemme tekemässä. Nyt kuitenkin tiedän, että soitamme syksyllä muutamat keikat ja olemme jo alkaneet työstää materiaalia. Siinäpä se.”

Guns N’ Roses esiintyy syksyllä ainakin Louder Than Life, Austin City Limits ja Exit 111 -festivaaleilla. Kyseessä ovat yhtyeen ensimmäiset keikat sitten viime vuonna päättyneen Not In This Lifetime -paluukiertueen. 159 konserttia käsittänyt retki on kaikkien aikojen kolmanneksi tuottoisin kiertue yli 550 miljoonan dollarin lipputuloillaan.