Slashiä hirvittää, mihin tekoälyn avulla luotu musiikki on menossa – ”Homma saattaa lähteä käsistä hetkessä”

Kitaristin mielestä keinoälyssä on puolensa ja puolensa.
25.7.2023 22:10

Tekoälyn avulla luotu musiikki on lisääntynyt ja samalla sen taso on kehittynyt hurjasti viime vuosina. Keinoälyn avulla on esimerkiksi luotu Nick Cave -henkiset” sanoitukset ja laitettu Lana Del Ray laulamaan Nine Inch Nailsiä Johnny Cashin tyyliin. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Guns N’ Roses -kitaristi Slash kertoi Colliderin tuoreessa haastattelussa olevansa jokseenkin peloissaan siitä, mitä keinoälyn ja musiikin yhdistäminen vielä tuo tullessaan.

”Meillä on taipumus hyödyntää kaikenlaista siistiä teknologiaa siihen pisteeseen, että sitä käytetään aivan liiallisuuksiin ja apuvälineenä, ja menetämme kaiken eheyden teknologialle”, Slash kommentoi.

”Tekoäly on mielenkiintoinen keksintö, ja sen avulla voi tehdä lukemattomia siistejä ja kiinnostavia juttuja. Pelkään kuitenkin, mihin se vielä menee.”

Kitaristille kamelin selän katkaisi se, kun hän kuuli keinoälyn avulla tehdyn version oman bändinsä Velvet Revolverin kappaleesta Fall to Pieces, jota lauloikin Guns N’ Roses -nokkamies Axl Rose.

”Siinä vaiheessa tiesin, että homma saattaa lähteä käsistä hetkessä.”

Lisää luettavaa