Slayer-kitaristi tarjoaa tiukkoja neuvoja aloitteleville yhtyeille: ”Älä anna heille tilaisuutta huutaa sinulle”

Kerry King evästää uusia yhtyeitä paiskimaan hommia kelloon katsomatta.

Kuva: Alfred Nitsch / Wikimedia Commons

Slayer jos joku on yhtye, jonka pitkäikäisyys ja fanien tälle osoittama rakkaus toimii mittapuuna lukemattomille raskaamman ilmaisun parissa toimiville yhtyeille. Siksipä kitaristi Kerry Kingiltäkin kysellään usein vinkkejä bändiuraansa aloittelevien muusikoiden tarpeisiin. Tällä kertaa mies tarjoaa näkemyksiään raadollisessa musiikkibisneksessä pärjäämisessä Full Metal Jackien haastattelussa.

”Älä anna heille tilaisuutta huutaa sinulle”, mies toteaa ykskantaan. ”Erityisesti mikäli olet uudessa yhtyeessä. Mikäli kuulut uuteen bändiin, älkää pitäkö taukoja. Antakaa vain palaa. Lamb of God on vakiinnuttanut paikkansa, samoin Behemoth. Heillä on homma hanskassa.”

”On ehdottomasti ollut bändejä, joiden ei olisi pitänyt lämpätä meitä. Joskus buukkaajilla on vain näitä älynväläyksiä, jotka toisinaan toimivat, mutta toisinaan sitten taas eivät. Silloin ajaudutaan ongelmiin.”

”Slayerin fanit ovat äänekkäitä ja he kertovat kyllä kenestä pitävät ja kenestä eivät. Ja niin heidän tuleekin tehdä. Mikäli olisin itse yleisössä, tekisin aivan samoin.”

Pähkinänkuoressa King siis kehottaa paiskimaan töitä, töitä ja siihen päälle vielä hieman töitä, unohtamatta tietenkään hyvän materiaalin merkitystä.