Slayerin Tom Araya on tympääntynyt sosiaalisen median ilmapiiriin: ”Tämä on nykyään vinkujien luvattu maa”

Slayerin Tom Araya Suomen South Park -festareilla vuonna 2016.

Muistatko vielä sen tapauksen, kun Tom Araya suututti puoli maailmaa lisäämällä Slayerin Instagram-tilille kuvan bändistään Donald Trumpin seurassa? Tai se sai aikaan vielä lähinnä hämmennystä, mutta Arayan myöhempi kommentti, jossa hän ihmetteli yleisön kiukkuisia kommentteja ja kirjoitti, että ”piditte siitä tai ette, hän on presidenttimme”, sai jotkut fanit jo raivoihinsa.

Tilanne oli lopuille Slayerin jäsenille hankala, sillä useat bändin jäsenet ovat antaneet Trumpille täyslaidallisen omissa haastatteluissaan. Kitaristit Kerry King ja Gary Holt ovat kuvailleet Trumpia aikamme pahimmaksi valehtelijaksi ja rumpali Paul Bostaph suureksi vitsiksi.

Araya-kohu laantui aikanaan, kun muu yhtye otti tapaukseen etäisyyttä ja kommentoi, ettei Slayer halua kannattaa ketään poliitikkoa eivätkä yhtyeen somekanavat ole oikea paikka tälle debaatille. Nyt Blabbermouth uutisoi chileläisen Futuro-radiokanavan haastattelusta, jossa Araya palasi aiheeseen.

”Sellainen Yhdysvalloista on tullut. Koska osa ei saanut vaaleissa tahtoaan läpi, he suuttuivat. Minä vain jaoin kuvan, joka oli mielestäni hauska. Mutta nämä ihmiset eivät ymmärrä edes vitsiä. He eivät osaa nauraa itselleen. He eivät osaa pitää hauskaa. On uskomatonta, että asiat ovat menneet tähän pisteeseen. Olemme vinkujien luvattu maa”, Araya laukoi.

Araya kertoo haastattelussa, ettei itse äänestänyt sen paremmin Trumpia kuin Hillary Clintoniakaan.

”Ne kaksi ovat kauimpana niistä arvoista, joita voisin koskaan äänestää”, Araya sanoi.

”Olin häkeltynyt siitä reaktiosta, joka kuvasta syntyi. Se kuva oli vain vitsi. Ajattelin, että saisin jotkut nauramaan ja jotkut toiset kenties suuttumaan. En vain osannut odottaa, että niin monet Slayerin fanitkin hermostuisivat.”