Slipknot-basistin kuolema puhuttaa edelleen – omaisten ja lääkärin välinen oikeustaistelu saatiin päätökseen

24.1.2018 10:55

Slipknotin edesmenneen basistin Paul Grayn kuoleman jälkipyykkiä pestään edelleen. Des Moines Register -lehti kertoo verkkosivuillaan, että Grayn omaisten ja muusikkoa hoitaneen lääkärin välisessä oikeusväännössä on saatu ratkaisu, ja osapuolet ovat sopineet oikeussalin ulkopuolella omaisille maksettavasta korvaussummasta.

Grayn perhe syytti kipulääkkeisiin erikoistunutta Daniel Baldia, tämän työntekijöitä sekä UnityPoint-Des Moinesin sairaalaa osallisuudesta Grayn kuolemaan. Syytteen mukaan lääkäri Baldi ei tarkkaillut riittävästi potilastaan tämän päihderiippuvuushoidon aikana. Baldi hoiti Graytä useiden vuosien ajan.

Baldi puolestaan kielsi syyllisyytensä ja huomautti, ettei hän ollut määrännyt Graylle lääkkeitä, joiden yliannostukseen basisti menehtyi. Grayn elimistöstä löytyi ruumiinavauksessa muun muassa morfiinia ja fentanyyliä.

Baldin lakimies ei julkistanut korvaussummaa, eikä siihen osallistuneita tahoja nimetty. Lääkäriä syytettiin jo vuonna 2012 liian avokätisestä reseptilääkkeiden kirjoittamisesta, mikä teki hänestä syyttäjän mukaan osallisen yhdeksän potilaan kuolemaan. Baldi vapautettiin syytteistä, ja hänen lääkärinlupansa uusittiin vuonna 2016.

Lisää luettavaa