Smashing Pumpkinsin reunionia ei ole vielä edes julkistettu, mutta osapuolet riitelevät jo täyttä häkää median välityksellä

The Smashing Pumpkins vuonna 1993.

Billy Corgan tuskin toivoi aivan tällaista alkua kauan spekuloidulle Smashing Pumpkinsin alkuaikojen miehistön reunionille. Teknisesti ottaen paluuta ei ole vielä julkistettukaan – yhtyeen verkkosivuilla tikittää vasta salaperäinen laskuri kohti nollaa – mutta käytännössä yhtyeen 1990-luvun jäsenistön kesken on jo täysi hässäkkä päällä.

Riidan osapuolet ovat yhtyeen alkuperäinen basisti D’arcy Wretzky sekä muu orkesteri Corganin johdolla. Wretzky nimittäin kertoi musiikkisivusto Blast Echon haastattelussa, ettei hänelle löytynyt sijaa Smashing Pumpkinsin paluussa: basistin mukaan Corgan olisi alun perin viestittänyt hänelle, että Wretzky otettaisiin mukaan tulevalle kiertueelle kitaristi James Ihan ja rumpali Jimmy Chamberlinin kanssa, mutta myöhemmin suunnitelmat sitten muuttuivat eikä Wretzky ollutkaan tervetullut. Sanojensa tueksi Wretzky julkisti Billy Corganin kanssa vaihtamiaan viestejä.

Nyt Corgan ja loppuyhtye ovat julkaisseet oman näkemyksensä tapahtumien kulusta. Muun muassa Consequence of Sound uutisoi bändin tiedotteesta, jossa orkesteri vakuuttaa, että Wretzkyä kyllä pyydettiin mukaan.

”James Iha, Jimmy Chamberlin ja William Corgan eivät ole soittaneet yhtään keikkaa D’arcy Wretzkyn kanssa yli 18 vuoteen. Mutta tämä ei kuitenkaan johdu yrittämisen puutteesta”, yhtye kirjoittaa ja jatkaa:

”Vaikka toisin väitetään, neiti Wretzky on toistuvasti kutsuttu soittamaan yhtyeen kanssa, osallistumaan demosessioihin tai ainakin tapaamaan kasvotusten, ja joka kerta hän on lykännyt asiaa tuonnemas. Toivomme hänelle kaikkea hyvää ja odotamme innolla kaikkien teidän näkemistänne hyvin pian.”

Kotisivujen laskuri etenee nollaan torstaina, joten katsotaan nyt, mitä sieltä tarkalleen ottaen tulee. Ja miten sopuisasti suunnitelmat siitä etenevät.