Spekulaatiot leviävät: onko Guns N’ Roses valmistelemassa uutta albumia? Yhden lähteen mukaan näin saattaa olla

Kun Guns N’ Rosesin paluukiertue on osoittautunut jättimäiseksi menestykseksi, on jo hetken aikaa arvuuteltu, mitä yhtye aikoo tehdä seuraavaksi. Kiertää maailman vielä pariin otteeseen, korjata rahat pois ja painua jälleen unholaan? Vai kokeilla siipiään myös studiossa? Viimeksi mainittu vaihtoehto tuntuu riskaapelilta, kun harvoinpa bändien uudelleenlämmittelyt tuottavat kulta-aikojen veroista materiaalia, mutta ei kai bändi kykene loputtomiin vanhojen hittien voimin rundaamaan.

Nyt Metal Hammer nosti esille juorusivusto Crazy Days and Nightsin jutun, jossa vihjataan ”pysyvästi ykkössarjaan kuuluvan yhtyeen” (”a permanent A list rock group”) aikovan tehdä uuden albumin ”enimmäkseen alkuperäisellä” kokoonpanolla. Lisäksi juoru kuuluu, että yhtyeen mukana studiossa olisi yksi ”kaikkien aikojen tunnetuimmista tuottajista”. Tarinan mukaan kysymyksessä oleva orkesteri on sopinut keskenään, että bändin jokainen jäsen jättää kiistatilanteissa viimeisen sanan tuottajalle, ja jos yksikin jäsen poistuu kokoonpanosta, koko homma haudataan.

Metal Hammer huomauttaa, että periaatteessa ”A-listan bändi” -kuvailu voi sopia useampaankin kokoonpanoon aina Rainbow’sta ja Smashing Pumpkinsista alkaen, mutta kun kysymys on ”pysyvästi ykkössarjan yhtyeestä”, tulee lähinnä GNR mieleen. Pumpkins on kuitenkin ollut pitkään klubisarjassa, ja Rainbow on ollut vuosia tyystin pois kuvioista.

Entä kuka se ykkössarjan tuottaja voisi olla? Siitä ei ole juuri tietoa, paitsi että GNR seuraa Twitterissä vain muutamaa käyttäjää ja Rick Rubin on yksi näistä. Rubin sopisi sikäli kuvioon, että mies todella on yksi Telluksen tunnetuimmista tuottajista ja ykkösvalinta käytännössä kaikille suurille rocklevyille aina Black Sabbathin viimeistä levyä myöten.

Vaan miten luotettava lähde tämä Crazy Days and Nights on? Metal Hammerin mukaan melko luotettava, kun sivusto raportoi esimerkiksi Harvey Weinstein -sotkuista kauan ennen suurempia medioita. Puhdasta spekulointiahan tämä kaikki on, mutta eittämättä palaset loksahtavat nätisti paikoilleen, kun asiaa pyörittelee mielessä. GNR-muusikot ovat tulleet keskenään hyvin juttuun, vanhat hitit on soitettu jo puhki ja jotain uutta pitäisi keksiä – miksei sitten uutta musiikkia? Katsotaan, mitä tapahtuu!