Spotify ja musiikkikustantamo sopivat miljardien riita-asian – Suoratoistojättiä syytettiin tekijänoikeusrikkomuksista

Asiassa päästiin sopuun oikeussalien ulkopuolella.

Amerikkalainen musiikkikustantamo Wixen Music Publishing nosti suoratoistopalvelu Spotifyta vastaan oikeusjutun tekijänoikeusrikkomuksista aivan viime vuoden loppumetreillä. Nyt riita-asiassa on kuitenkin päästy sopuun ja kanne on vedetty pois 20. joulukuuta. Sopimuksen tarkat korvaussummat eivät ole tiedossa, kertoo BBC. Wixen haki alun perin korvauksia säveltäjille ja biisien tekijöille maksamatta jätetyistä tekijänoikeuskorvauksista kaikkiaan 1,6 miljardin edestä.

”Wixen MusicPublishing ja Spotify USA ovat sopineet Wixenin alulle paneman kanteen purkamisesta. Tämän oikeusjutun päättäminen on osa isompaa bisnesyhteistyötä, joka selvittää Wixenin katalogia koskeneet lakitekniset erimielisyydet reilusti ja kohtuullisesti ja luo pohjan yhteistyölle, joka hyödyttää molempia tasavertaisest”, todetaan osapuolten yhteisessä tiedotteessa.

Kalifornialainen Wixen edustaa noin 200 artistia, joihin lukeutuvat muun muassa Neil Young, Rage Against The Machinen Zack De la Rocha ja Tom Morello, Tom Petty, Weezerin Rivers Cuomo, David Cassidy ja Stevie Nicks.