Stam1nan Antti Hyyrysen romaaniin perustuva näytelmä ehdolla Thalia-palkinnon saajaksi

Lappeenrannan kaupunginteatterin Viimeinen Atlantis -näytelmä saa kysyttyjä lisäesityksiä syksylle.
27.2.2023 19:07

Stam1na-yhtyeen laulaja-kitaristi Antti Hyyrysen vuonna 2020 julkaistuun esikoisromaaniin perustuva Lappeenrannan kaupunginteatterin Viimeinen Atlantis -näytelmä on yksi seitsemästä finalistista vuoden esityksen Thalia-palkinnon saajaksi. Teatterin tiedotuskeskus TINFO jakaa Thalia-palkinnon vuosittain yhteiskunnallista keskustelua herättävälle, uusia yleisöryhmiä houkuttelevalle, kansainvälisesti menestyneelle tai muuten erityisen ansioituneelle esitykselle. Voittaja valitaan toimittajista ja kriitikoista koostuvan palkintoraadin asettamien ehdokkaiden joukosta yleisöäänestyksellä, joka päättyi 26.2.

”Näytelmä ei saarnaa, vaan näyttää ironisesti, lempeästi ja ymmärtäen, kuinka jokaisen yksilölliset (kulutus)päätökset vaivihkaa tuhoavat ihmisen oman elintilan maailmassa. Se on ehyt musiikin ja muiden äänien, näyttelemisen sekä valon kokonaisuus, joka viestii sanomaansa esimerkillisesti: albumista tuli romaani, josta kierrättyi vielä näytelmä”, TINFOsta perustellaan.

Viimeinen Atlantis kertoo kesken mannertenvälisen lennon maailmanlopun pyörteisiin sinkoutuvasta Tobeaksesta. Romaani, johon näytelmä perustuu, pohjautuu vuorostaan Stam1nan vuonna 2010 ilmestyneeseen samannimiseen albumiin. Näytelmän dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Tuomo Rämö ja Hyyrynen itse on osallistunut näyttämöteoksen äänisuunnitteluun.

Marraskuussa 2022 Lappeenrannan kaupunginteatterissa kantaesityksen saanut näytelmä on ollut hyvin kysytty ja sille onkin sovittu lisäesityksiä syksylle syyskuun loppuun ja lokakuun alkuun. Katso esitysajat ja lisätiedot tästä.

Lisää luettavaa