Sunset Stripin kuningas, ikonisten rock-klubien omistaja on kuollut

RIP Mario Maglieri 7.2.1924 – 4.5.2017
5.5.2017 09:36

Italialaissyntyinen Mario Maglieri, 93, menehtyi torstaiaamuna 4. toukokuuta. Maglierin kuolemasta kerrottiin tämän omistaman Rainbow Bar & Grill -ravintolan Facebook-sivuilla. Neljävuotiaana Amerikkaan muuttanut Maglieri toimi ikonisten The Whisky A Go Go -klubin sekä Rainbow Bar & Grill -ravintolan perustajana ja omistajana.

Rainbow tuli tunnetuksi rockmuusikoiden kantapaikkana ja sen vakioasiakkaisiin kuuluivat niin Led Zeppelinin, The Whon ja The Rolling Stonesin jäsenet kuin myöhemmin 80-luvulla Guns N’ Roses ja Mötley Crüe. Rainbow oli myös edesmenneen Lemmy Kilmisterin ”toinen koti” ja ravintolasta löytyykin pronssinen Lemmy-patsas sekä nimikkoloosi.

Vuonna 1964 avattu Whisky A Go Go oli puolestaan tärkeä ponnahduslauta monille tuleville rocklegendoille ja sen lavalla ovat uransa alkuaikoina kuin myös suosion aallonharjalla esiintyneet niin The Doors, Janis Joplin, Neil Young, Led Zeppelin, Van Halen, Guns N’ Roses, Mötley Crüe ja Metallica. Sekä Whisky että Rainbow olivat erityisesti 80-luvun glam metal -skenen tärkeitä maamerkkejä.

Useat artistit ja bändit ovat esittäneet sosiaalisessa mediassa surunvalittelunsa Maglierin kuolemasta. Heidän joukossaan ovat muun muassa Matt Sorum, Sebastian Bach, Chuck Wright ja Steppenwolf. Maglierin kuolemasta uutisoi L.A. Weekly.

Lisää luettavaa