THE 69 EYES: Hollywood Kills – Live At The Whisky A Go Go

THE 69 EYES
Hollywood Kills – Live At The Whisky A Go Go
EMI

Kun Bam Margera esittelee “Helsingin vampyyrit” losangeleslaiselle yleisölle lakonisin sanankääntein, herää mielessä väkisinkin kysymys siitä, miksi ihmeessä menestystä Yhdysvalloissa pidetään eurooppalaisissa rockpiireissä edelleen niin suuressa arvossa, että todellinen menestys oman mantereen puolella sivuutetaan sen edeltä toistuvasti? The 69 Eyes on päässyt Hollywoodiin ja tehnyt siitä levyn? Hieno juttu.

Kuudentoista kappaleen mittainen Hollywood Kills esittelee tukevan poikkileikkauksen The 69 Eyesin goottirock-kauden tuotannosta. Siihen se valitettavasti jääkin. Levy on kaikissa merkityksissään lähinnä best of -kokoelma, johon on ympätty pari hölmöä välispiikkiä ja Ramones-coveri. Kansilehtisestä välittyvä suuren maailman rockmeininki on kyllä varsin vakuuttavan näköistä, mutta kunnon livelevyn tarjoama elämää suurempi hurmos jää armotta bändin valjun esityksen jalkoihin.

Setin puolivälissä tarjoiltu kuriositeetti Wrap Your Troubles In Dreams saa sekin minut hymähtämään lähinnä siksi, että kappaleen aikana saa edes hetken kuunnella yhtyeen laulajaa oikeassa äänialassaan.