Suomeen saapuva Procol Harum juhlistaa puolivuosisataansa uudella levyllä – kuuntele tuore single

Brittiläisestä Procol Harum -yhtyeestä voi hyvin käyttää termiä legendaarinen. A Whiter Shade Of Pale -hitistä tunnettu yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 1967 ja juhlistaa 50-vuotista uraansa uudella pitkäsoitolla. 21. huhtikuuta julkaistava Novum on ensimmäinen uutta musiikkia sisältävä levy neljääntoista vuoteen.

– Nämä eivät ole mitään pöytälaatikosta kaivettuja biisejä vaan kaikki on tehty tuoreista ideoista. Bändin pojat ovat todella lahjakkaita ja todella tajusin sen, kun aloimme työstää levyä. On mukavaa tehdä töitä osaavien ihmisten kanssa, johtohahmo Gary Brooker kertoo Ultimate Classic Rock -sivustolla ja kertoo levyn syntyneen totutusta poiketen koko bändin yhteistyönä eikä vain hänen käsistään.

Tuore singlejulkaisu Don’t Get Caught on kuunneltavissa Ultimate Classic Rockin sivuilla yksinoikeudella. Brooker sanoo olleen vaikeaa valita yhtä kappaletta, joka edustaisi parhaiten koko levyä, mutta Don’t Get Caught osuu kaikkein lähimmäs sellaista.

Novum tarkoittaa ”uutta ideaa”. Tämä ei ole nostalginen katsaus menneeseen, vaan enemmänkin ”tässä me olemme tänään”. Olemme bändinä todella onnellisia ja nämä ovat meille hyviä aikoja. Kun aloitimme, emme katsoneet juuri vuotta pidemmälle. Kun A Whiter Shade Of Pale tehtiin, emme katsoneet edes ensi viikkoa pidemmälle! Kymmenen vuoden jälkeen sitä ajatteli, että ”olisipa mukavaa jos tämä vielä jatkuisi, mutta miten se voi olla mahdollista”. Ei kukaan ajattele, että ”teemme tätä vielä vuonna 2017”. Mutta mielestäni tämä on fantastista!

Procol Harum aikoo myös keikkailla juhlavuotensa kunniaksi ja saapuu kiertueellaan myös Suomeen. Brittiyhtye konsertoi syksyllä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Uuden Don’t Get Caught -singlen voit kuunnella täältä.