Suomen mahdollisesti suosituimmat skotit käärivät hihansa jälleen – Biffy Clyro palaa urakalla levytyskantaan

Biffy Clyron tatuoiduista skotlantilaisrokkareista on hiljalleen tullut vakiokasvo kotimaamme keikkavuodessa. Viime vuosina Suomen-keikan tai kaksikin vuodessa heittäneen bändin keulakuva Simon Neil paljasti bändin työstävän peräti kahta uutta albumia vuodelle 2018.

Laulaja-kitaristi Simon Neil kertoo Kerrang!-lehden tuoreessa haastattelussa toisen levyn olevan konseptiltaan hyvin poikkeuksellinen. Toinen levyistä nimittäin liittyy brittiohjaaja Jamie Adamsin parhaillaan työstämään elokuvaan, joka on kirjoitettu Biffy Clyron valmisteleman albumin ympärille.

– Valitettavasti tämä on vaikuttanut ajankäytön vuoksi [bändin edellistä vuonna 2016 julkaistua] Ellipsis-albumin sisarlevyä, koska vuodessa vaan ei ole tarpeeksi päiviä. Elokuva tulee kantamaan levyn nimeä ja siinä käytetään jotain levyn dialogia ja sanoituksia, Simon Neil kuvailee erikoista konseptia.

– Levy tulee vaikuttamaan elokuvaan ja elokuva tulee vaikuttamaan musiikkiin. Se on epätavallinen tapa tehdä levy ja siksi olenkin niin innoissani – se on erilainen tapa inspiroitua. Se tulee ulos myöhemmin tänä vuonna, ja siitä tulee Biffyn opus numero kahdeksan, keulakuva hehkuttaa Kerrangille.

Biffy Clyro ei ole toistaiseksi julkistanut kiertuetta Eurooppaan, mutta jos vanhoja merkkejä on uskominen, niin viime vuosina Helsingin Jäähallissa ja Rock The Beachissa nähty yhtyettä ei tarvitse odottaa maahamme kauaa.