BIFFY CLYRO: Opposites

BIFFY CLYRO
Opposites
14th Floor

Täydellisen jumin jälkeinen luovuuden purskahdus johti skotti­trion uransa mahtipontisimpaan  vaiheeseen, tuplalevyn laatimiseen. Aikana, jona yhden biisin lataus on synonyymi uudelle musiikille, levyparin kunnianhimoinen toteuttaminen saa arvostusta jo pelkkänä eleenä, saati silloin, kun lopputulos on yhtä huikea kuin Opposites.

Teemallinen kokonaisuus on jaettu kahdelle levylle käsiteltävien tuntemusten mukaan. Ensimmäinen, The Sand At The Core Of Our Bones, kumpuaa kurjista kokemuksista ja kiertueen jälkeisestä juurettomuudesta toisen, The Land At The End Of Our Toesin, maalatessa myönteisempää tulevaisuutta. Ero on vain sanoituksellinen, sillä samanlainen jaottelu ei päde musiikillisesti.

Biffy Clyron 20 uutta laulua kuplivat riemastuttavasti Only Revolutionsin (2009) linjoilla. Biisit poukkoilevat edelleen ja kellottavat ties mitä tahtilajeja, mutta niitä on helppo kuunnella. Trion sointia on höystetty valtavasti jousilla, orkesteriosuuksilla, kuoroilla, epätavallisilla soittimilla ja erilaisia ääniä päästävillä välineillä. Taidokas sovitus ja lämmin tuotanto soljuttaa kaiken vaivattomasti tarjolle, mutta jättää halukkaille hirmuisesti tutkittavaa. Opposites on koskettava ja aito julkaisu, joka on kampeamassa Biffy Clyroa suurten joukkoon.