Suru-uutisia: Germsin basisti ja Foo Fightersin Pat Smearin vanha bändikaveri Lorna Doom on kuollut

17.1.2019 10:32

Jälleen yksi kovan luokan punkrock-pioneeri on poistunut keskuudestamme. Vuonna 1976 perustetun Germsin basisti Lorna Doom (oik. Teresa Ryan) on kuollut, ilmoittaa rumpali Don Bolles Facebook-päivityksessään.

Tapauksen yksityiskohdat ovat hämärän peitossa. Bollesin eilen julkaistu viesti kuuluu ytimekkääsi vain ”Lorna”, ja myöhemmin saman päivityksen kommenteissa rumpali lisää, että ”hän poistui keskuudestamme tänään noin kello yksi”. Kuolinsyystä ei ole tietoa, mutta päivityksen kommenteissa puhutaan kovasti syövästä.

Germs oli vuonna 1976 perustettu losangelesilainen punkbändi, jonka ainoa pitkäsoitto GI on huomattavan vaikutusvaltainen julkaisu. Yhtyeen perustivat laulaja Darby Crash ja kitaristi Pat Smear, joka myöhemmin musisoi ensin Nirvanassa ja vielä nykyäänkin Foo Fightersissa. Darby Crash teki itsemurhan 22-vuotiaana vuonna 1980.

Lorna Doom liittyi yhtyeeseen bändin perustamisvuonna, kun Darby ja Pat etsivät hakuilmoituksella bändiin ”kahta lahjatonta tyttöä”, jotka eivät osaa soittaa mitään soitinta. Lornan kanssa yhtyeeseen liittyi nuori nainen nimeltä Dottie Danger, jonka maailma oppi myöhemmin tuntemaan valtavan suosittuna laulajattarena nimeltä Belinda Carlisle. Viimeksi mainittu ei koskaan soittanut yhtään keikkaa Germsissä sairastelunsa vuoksi.

Lisää luettavaa