System Of A Down -rumpali kritisoi internetin cancel-kulttuuria – ”Todella tuhoavaa”

22.2.2021 13:27

Monet artistit kuten esimerkiksi Nick Cave ja Corey Taylor ovat kritisoineet netissä yleistynyttä tuomitsemiskulttuuria (josta englanninkielisissä medioissa käytetään termiä cancel culture), jossa yleensä julkisuuden henkilö asetetaan väärien tai ”väärien” sanojensa tai tekojensa vuoksi boikottiin. Tällä tavoin voidaan hyvin tehokkaasti katkaista isonkin tähden uran. Kritiikkiä aiheuttaa ennen kaikkea se, miten pitkälle poliittista korrektiutta nykyään viedään ja miten alkujaan hyvää tarkoittanut cancel-kulttuuri on kääntynyt itseään vastaan ja siitä on tullut trollien ase.

Tuoreessa Uncle Dad Talks -podcastissa System Of A Downin rumpali John Dolmayan kritisoi myös cancel-kulttuuria, jota tämä pitää todella tuhoavana asiana. Rumpali toteaa tällaisen nettiaktivismin olevan yksi niistä asioista, jotka lopulta kostautuvat niille, jotka ovat sen panneet alulle.

”Olen todella pettynyt moniin ihmisiin, moniin liberaaleihin, joita ystäväpiirissäni on paljon. Olen itse konservatiivinen, kuten jotkut ehkä tietävät tai sitten eivät, mutta pystyn muuttamaan mielipiteitäni lisätietoon pohjautuen. Jos saan jostain asiasta enemmän tietoa, pohdin ja katson asioita uudelleen ja teen päätökseni sitten sen pohjalta”, Dolmayan toteaa.

”Mutta se mitä nyt tapahtuu tämän cancel-paskan kanssa on todella tuhoavaa ja sellainen osuu aina lopulta omaan nilkkaan. Tällaisten asioiden kanssa täytyy olla todella varovainen – 1950-luvulla meillä oli Mccarthyismia, jossa hyperliberaaleja ja muita ihmisiä pidettiin kommunisteja ja he menettivät koko elämänsä. Kokonainen mahtavien artistien ja kirjoittajien sukupolvi eristettiin täysin. Jos annamme sellaista tapahtua taas missään muodossa tahansa, se voi kostautua.”

”Nykyinen sukupolvi on hyvin liberaalia, mutta seuraava saattaa olla paljon konservatiivisempi ja niin edelleen ja niin edelleen. Asioilla on tapana kääntyä ympäri. Ja varsinkin nyt sosiaalisen median aikana ihmiset kaivelevat vanhoja asioita, joiden pohjalta sinut sitten tuomitaan loppuelämäksi. Olen konservatiivi ja haluan parasta kaikille, mutta haluan, että kaikilla on myös vapaus tehdä asioita.”

Lisää luettavaa