System of a Down -rumpalin mukaan yhtyeellä on jo runsaasti biisejä valmiina uutta albumia varten – ”En tiedä, miksemme ole jo saaneet levyä aikaiseksi”

System of a Downin toistaiseksi viimeisimmän levyn, Hypnotizen julkaisusta on vierähtänyt jo reilut kymmenen vuotta. Viimeisimpien tietojen mukaan uusi pitkäsoitto on kuitenkin enemmän tai vähemmän työn alla, vaikka sen suhteen onkin oltu hyvin hissuksiin.

Rumpali John Dolmayan antoi hiljattain X107.5-radiokanavan Dave & Mahoney Morning Show’ssa tilannepäivityksen uudesta levystä ja yleisesti bändin kuulumisista. Dolmayan myöntää, ettei oikein itsekään ymmärrä, miksei bändi ole saanut uutta albumia aikaseksi yli vuosikymmeneen. Dolmayanin mukaan kukaan tietty jäsen ei jarruta asioita ja muusikoiden välit ovat kunnossa. Yhtye on myös vähentänyt keikkailutahtiaan viettääkseen enemmän aikaa studiossa.

– Meidän tapauksessa ongelmana ei ole, että joku retkahtaisi ja joutuisi huonoon jamaan. Kyse on lähinnä siitä, koska kokoonnumme yhteen ja teemme asioita. En tiedä, miksemme ole jo saaneet levyä aikaiseksi. Se on itse asiassa melko lannistavaa, koska me tulemme kyllä toimeen, meillä on todella hauskaa kiertueilla ja saamme aikaan hyvää musiikkia, Dolmayan tuskailee.

– Jos se olisi minusta kiinni, olisimme julkaisseet ainakin viisi levyä viimeisten kahdentoista vuoden aikana. Mielestäni teemme tässä itsellemme karhunpalveluksen, koska meillä on kuitenkin aikaa vain rajallisesti. Kuten Chris Cornellin yllättävä poistuminen osoittaa, aikamme voi päättyä milloin tahansa, Dolmayan pohtii.

Dolmayan ei kuitenkaan halua System of a Downin julkaisevan mitään puolivillaista vain sen vuoksi, että edellisestä levystä on kulunut niin paljon aikaa. Hän sanookin tietävänsä useita bändejä, joiden hän toivoisi lopettavan levyjen julkaisemisen, koska eivät ole tehneet pitkään aikaan mitään hyvää.

– Olemme olleet paljon studiossa vuoden ajan ja meillä on nyt valmiina noin viisitoista biisiä, jotka pärjäävät vertailussa aiempaan tuotantoomme. Enkä sano tätä vain lämpimikseni. Soitamme nyt tiukemmin kuin koskaan ja tiedämme, mitä olemme tekemässä. Biisejä kyllä on, homma on vain kiinni siitä, että teemme yhdessä asioita.

Voit kuunnella Dolmayanin haastattelun kokonaisuudessa alta. Mikäli soitin ei toimi, voit kuunnella haastattelun myös täällä.