Tadaa! Axl Rose on maailman paras laulaja

20.5.2014 11:00

Axl Rose on maailman paras laulaja. Teknisesti. Concert Hotels -niminen taho on tutkinut asiaa laulusolistien äänialojen perusteella ja Guns N’ Roses -laulaja on listan ykkönen viisi oktaavia kattavalla äänialallaan.

Kärkikymmeniköstä löytyvät myös Mariah Carey, Prince, Steven Tyler, James Brown, Marvin Gaye, David Bowie, Christina Aguilera, Paul McCartney ja Thom Yorke. Häntäpäästä löytyy muun muassa Karen Carpenterin, Taylor Swiftin ja Katy Perryn kaltaisia nimiä.

Listasta selviää hyvin mielenkiintoisia seikkoja. Tom Waitsillä on laajempi ääniala kuin Sam Cookella, Björkillä tai Fleetwood Macin Stevie Nicksillä. Eminemin ja Lou Reedin äänialat ovat samat. Johnny Cashin ja Neil Youngin sijoitukset listalla yllättävät. 

Asiasta uutisoinut Consequence of Sound -sivusto muistuttaa kuitenkin, että maailmanennätystä pitää hallussaan Tim Storms -niminen mies, jonka ääniala kattaa kohtuulliset kymmenen oktaavia.

Tulokset julkaisseelta Concert Hotels -sivustolta löytyy interaktiivinen sovellus, jonka avulla äänialoja voi tutkia havainnollisemmin.

Lisää luettavaa