Tähtimuusikoiden vuosia kestänyt naapurisota jatkuu yhä – Jimmy Page esti Robbie Williamsia rakennuttamasta uima-allasta

Page sanoo Williamsin remontin vahingoittavan herkistä ja korvaamattomista materiaaleista valmistettua taloaan.
30.5.2018 13:14

Led Zeppelin -kitaristi Jimmy Page ja entinen Take That -laulaja, sittemmin soolourallaan menestynyt popsuuruus Robbie Williams ovat olleet naapureita viiden vuoden ajan – ja suurimman osan tästä ajasta napit vastakkain Williamsin remonttisuunnitelmien vuoksi. Naapurisodan tviimeisin käänne on se, että Page on onnistunut lykkäämään popparin maanalaisen uima-altaan rakennusprojektin aloittamista.

The Guardian -lehden mukaan Page valitti remontista tiistaina Kensingtonin kaupungintalolla pidetyssä lautakunnan istunnossa, jossa päätettiin Williamsin remontin kohtalosta. Williams haluaa rakennuttaa vuonna 2013 ostamaansa kotiin maanalaisen kuntosalin sekä uima-altaan, mutta Pagen mukaan remontista aiheutuva tärinä vahingoittaisi kitaristin vuodesta 1972 lähtien asuttamaa goottilaista kartanoa, joka on rakennettu herkistä materiaaleista.

”Kotini on suunnitellut William Burges, joka oli yksi 1800-luvun suurimmista arkkitehdeista. Se on tehty hänen omaksi kodikseen ja näyttelytilakseen, joten se sisältää alkuperäisiä, särkyviä ja korvaamattomia materiaaleja”, Page kertoi lautakunnan kuulemisessa ja lisäsi soittavansa kotonaan ainoastaan akustista kitaraa herkkien seinämateriaalien vuoksi.

Vaikka Williamsin edustajat ovat vakuuttaneet remontin ottavan naapuritalot huomioon ja tapahtuvan kaikkien säännösten ja rajojen mukaisesti, päätti lautakunta asian Pagen hyväksi ja lykkäsi Williamsin remontin aloitusta. Lautakunta myös vaatii konsulttien selvittävän remontista aiheutuvan tärinän määrän ja maan liikkumisen sekä mahdollisten varotoimenpiteiden, kuten pelkästään käsityökalujen käytön harkitsemista.

”Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja kuulin paljon rohkaisevia sanoja. Olen talossani vain huoltajana ja minun täytyy vahtivuorollani pitää silmällä kaikkia tällaisia asioita. Olen vain huoltaja, joka joskus antaa talon eteenpäin samalla tavalla kuin minä ostin sen [näyttelijä] Richard Harrisilta”, Page kommentoi ratkaisua.

Lisää luettavaa