Tähtituottaja muistelee: Pahoitti mielensä Kiss-yhtyeen kommenteista, Gene Simmons jätti melko ynseän ”anteeksipyynnön” puhelinvastaajaan

https://www.youtube.com/watch?v=ZhIsAZO5gl0

Desmond Childin ja Kiss-basistin välit ovat nykyään kuitenkin kunnossa.

Tähtituottaja Desmond Child muisteli hiljattain Talk Is Jericho -podcastin haastattelussa vuosien varrella tekemiään yhteistyökuvioita ja puheeksi nousi myös Kiss. Tuottajan ja rockyhtyeen ensimmäinen yhteistyön hedelmä oli vuoden 1979 Dynasty-levyn avausraita I Was Made For Lovin’ You, josta tuli yksi Kissin menestyneimmistä singleistä ja tunnetuimmista kappaleista, mutta joka myös suututti osan faneista flirttailemalla siihen aikaan suositun diskomusiikin suuntaan. Jopa basisti Gene Simmons oli jo tuolloin kappaletta vastaan ja on todennut inhoavansa edelleen biisin soittamista keikoilla.

Child muistelikin yhtyeen antaneen Dynasty-levyä seuranneiden julkaisujen aikoihin haastatteluja, joissa nämä totesivat pitävänsä studion ovella vartijoita, jotta ”Desmond Child ei pääse sotkemaan asioita”. Tähtituottaja sanoo näiden julkisten pilkkakirveiden oikeasti satuttaneen ja otti suoraan yhteyttä laulaja Paul Stanleyyn, jonka kanssa tämä oli tehnyt I Was Made For Lovin’ You -kappaleen.

”Soitin Paulille ja kysyin, eikö kannattaisi kritisoida vihollisia eikä ystäviä, jotka tuovat rahaa taskuihinne? Hän sanoi, että ne olivat Genen puheita, eivät hänen”, Child sanoo ja kertoo lopulta basistin pyytäneen lausuntojaan anteeksi – tosin hyvin genesimmonsmaisella tavallaan.

”Menin seuraavana päivänä kotiin ja puhelinvastaajassani oli viesti. Se meni kutakuinkin niin, että: ’Moi. Gene tässä. Sori’ ja sitten puhelu katkesi. Sellainen oli hänen anteeksipyyntönsä!” Child nauraa.

Tuottajasuuruuden ja Simmonsin välit kuitenkin lämpenivät vuosien vieriessä ja yhtye tekikin Desmond Childin kanssa myöhemminkin yhteistyötä Animalize (1984), Asylum (1985), Crazy Nights (1987) ja Hot In The Shade (1989) albumeilla.

”Kaikkien näiden vuosien jälkeen [Simmons] on ollut uskomaton ystävä ja tukija. Oikeastaan myös mentori”, Desmond Child toteaa.