Tämähän menee kiintoisaksi: Guns N’ Roses -kitaristi intoilee AC/DC:n yhteenpaluusta – ”On mahtavaa, että Brian on jälleen mukana”

Saara Planting

Tässä on nyt jo useampi kuukausi huhuiltu paitsi AC/DC:n paluusta levytyskantaan myös niin Cliff Williamsin, Phil Ruddin kuin Brian Johnsoninkin liittymisestä takaisin orkesterin riveihin. Puheiden tueksi on ollut esittää milloin valokuvia, milloin ääniteknikon tarinoita, mutta nyt Guns N’ Roses -kitaristi Slashkin on päättänyt heittää oman lusikkansa padalla kuumana porisevaan huhusoppaan. Erityistä painoarvoa Slashin puheille voi kuitenkin hakea siitä, että miehen Guns N’ Roses -kollega Axl Rose paikkasi Johnsonia Rock or Bust -kiertueen viimeisillä keikoilla ja orkesterit tuntuisivat olevan muutoinkin hyvää pataa keskenään. Tämähän ei toki takaa sitä, että mies olisi asioista yhtään sen enempää perillä kuin kukaan muukaan, mutta mahdollisuudet siihen ovat kuitenkin olemassa.

Silinteripäinen kitaralegenda pääsi ottamaan kantaa asiaan Consequence of Soundin haastattelussa.

”Mistä oikein aloittaisin”, Slash tuumailee, kun häneltä tiedustellaan, mitä aussijätti ja sen paluu hänelle merkitsevät. ”AC/DC on The Rolling Stonesin lisäksi kaikkein suurin rock ’n’ roll -yhtye. Stonesit ovat minulle aina se ykkönen, mutta AC/DC on heti seuraavana. Ei ole oikein muita bändejä, jotka soittavat tuollaista 50-luvun vaikutteita imenyttä rock ’n’ rollia kuten AC/DC. Rakastan heitä sen takia. Mielestäni Phil Rudd on yksi kaikkien aikojen parhaista rumpaleista. Olin aina pettynyt, kun hän ei ollut bändin mukana. On hienoa, että Cliff on mukana, sillä muistan olleeni backstagella noiden kavereiden kanssa viime kiertueen lopulla ja hän sanoi silloin jäävänsä eläkkeelle. On hienoa, että kaikki ovat palanneet, mutta on aivan erityisen mahtavaa, että Brian on jälleen mukana.”