Tarina elämän arpeuttamista miehistä – Sentencedin Sami Lopakan toinen kirja on karua kertomaa

Like

Teksti: Timo Isoaho

Sentencedissä aikoinaan vaikuttanut ja myöhemmin KYPCK-yhtyeen eräänä kantavana voimana toiminut Sami Lopakka julkaisee toisen kirjansa ensi elokuussa. Miehen esikoinen Marras (2014) oli komea teos, joten odotukset liitävät korkealla.

– Uuden romaanin nimi on Loka ja se kertoo siitä, millaisia arpia ja menneisyyden tahroja käytännössä jokainen aikuisikään ehtinyt kantaa mukanaan. Loka on tarina kuiluun tuijottavista miehistä, joista kukin käy omaa sotaansa maailmaa vastaan, kuvailee Lopakka.

– Tyylilajiltaan Loka ja Marras ovat jotakin sukua keskenään. Aiheiden vakavuutta olen kyllästänyt mustalla huumorilla ja paikoin miltei lyyrisillä osuuksilla.

Millainen savotta kirjan tekemisessä oli?

– Menihän siihen vuosia, kun kirjoitustunnit löytyivät lähinnä viikonlopuista. Viimeisen kolmanneksen sain puserrettua kasaan loppusyksyn aikana ja täytyy sanoa, etten muista milloin olisin ollut yhtä loppu kuin sen viimeisen pisteen jälkeen. Tuntui kuin olisi jäänyt asvalttijyrän alle.

Entä mitä kuuluu musiikkirintamalle?

– KYPCK työstää seuraavaa albumia. Prosessi on kesken – meillä on muutamia valmiita biisejä ja iso kasa aihioita. Katsotaan nyt, päästäisiinkö studioon ensi syksynä, kitaristi kertoo.

– Ajatuksena on saada levylle vaihtelua, mutta kyllähän telaketjumetalli on aina telaketjumetallia. Matkan varrella on huomattu, että biisit kuulostavat KYPCK:lta, vaikka yritettäisiin vetää akustista reggaeta!

Artikkeli on julkaistu Soundissa 1/2019.