The Doors -kitaristi Robby Krieger julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa 10 vuoteen – ensimmäinen single kuunneltavissa

Robbie Krieger lavalla vuonna 2017.
AOP

Albumi on työstetty Frank Zappa -basisti Arthur Barrow'n kanssa.

Ikonisen The Doors -yhtyeen kitaristi Robby Krieger julkaisee uuden sooloalbuminsa The Ritual Begins At Sundown 24. huhtikuuta. Kyseessä on Kriegerin ensimmäinen soololevy kymmeneen vuoteen.

Krieger on tehnyt levyn yhdessä Frank Zappan yhtyeen entisen johtajan, basisti Arthur Barrow’n kanssa. Barrow’n lisäksi levyllä soittaa muitakin vanhoja Zappa-muusikoita kuten Jock Ellis, Sal Marquez ja Tommy Mars. Levy sisältää yhdeksän uutta Kriegerin omaa kappaletta sekä Zappa-lainan Chunga’s Revenge. Albumin kerrotaan heijastavan kitaristin syvää rakkautta jazz-musiikkia kohtaan.

”Kun tein kappaleita The Doorsille, musiikki oli aina etusijalla. Ymmärtääkseen jazzia pitää mielestäni omata itse jotain musiikillisia kykyjä. Nuorena en sitä ymmärtänyt, vaan se otti aikansa. Ennen The Doorsin perustamista minä ja (rumpali) John Densmore kävimme klubeilla oppiaksemme arvostamaan jazzia. Näimme Wes Montgomeryn, Roland Kirkin, Miles Davisin ja sellaista. Aluksi en tajunnut sitä, mutta hiljalleen se aukeni ja aloin rakastaa sitä”, Krieger kertoo.

Albumin ensimmäinen singlejulkaisu The Drift on kuunneltavissa alapuolella: